"BOMBARDOVAO BIH MOSKVU" Šta li će Putin reći na ove Trampove reči?

Autor:

Svet

29.05.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije je Tramp rekao da njegovu zemlju vode "idioti" i "nekompetentni ljudi".

"BOMBARDOVAO BIH MOSKVU" Šta li će Putin reći na ove Trampove reči?

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik, Donald Tramp, izjavio je da bi "bombardovao Moskvu" ako bi tokom njegovog mandata ruske snage ušle u Ukrajinu, piše list Vašington post.

Na jednom od događaja za prikupljanje sredstava, Tramp je, iznenadivši neke sponzore, izjavio da bi bombardovao Moskvu i Peking, ako bi Rusija, za vreme njegovog predsedničkog mandata, uvela trupe u Ukrajinu, a Kina na Tajvanpiše Vašington post.

Kako se navodi, Tramp često komentariše spoljnu politiku, kao i inflaciju i probleme sa migracijom u SAD, pokušavajući da dobije više novca od donatora tokom svoje predizborne kampanje.

Ranije je Tramp rekao da njegovu zemlju vode "idioti" i "nekompetentni ljudi".

Po njegovim rečima, Vašington bi se u narednih pet meseci mogao naći u Trećem svetskom ratu zbog nekompetentnosti aktuelnog predsednika SAD, Džozefa Bajdena.

Izbijanje sukoba u Ukrajini i Pojasu Gaze povezao je sa politikom aktuelne američke administracije.

Podsetimo, pre nekoliko dana, Tramp je izjavio da lideri Kine, Rusije, Mađarske i Severne Koreje obavljaju svoje poslove na vrhunskom nivou, za razliku od američkog predsednika, Džozefa Bajdena.

On je na predizbornom skupu u Njujorku, pokušavajući da istakne razlike između Bajdena i Si Đipinga, Vladimira Putina, Viktora Orbana i Kim Džong Una, ocenio da su ta četiri lidera "na vrhuncu svoje igre, sviđalo se to vama ili ne", preneo je Vašington post.

Tramp je najavio i da će, ako bude izabran za svoj drugi predsednički mandat na izborima 5. novembra, dovesti SAD u poziciju u kojoj će ih "svet ponovo poštovati".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading