TRI OSOBE IZBODENE NOŽEM: Težak incident na stanici podzemne železnice

Autor:

Svet

26.05.2024

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zasad nema više informacija zbog čega je došlo do napada.

TRI OSOBE IZBODENE NOŽEM: Težak incident na stanici podzemne železnice

Foto: pixabay.com

Najmanje tri osobe ranjene su danas u napadu nožem u metro stanici u francuskom gradu Lionu, saopštile su lokalne vlasti.

Napadač je uhapšen, navodi Rojters.

Zasad nema više informacija zbog čega je došlo do napada.

Podsetimo, oko 1.000 pripadnika Nacionalne garde i policije države Njujork patroliraće podzemnom železnicom i nasumično proveravati prtljage putnika, poručila je početkom marta ove godine, guvernerka države Njujork, Keti Hočul.

Ona je rekla da će “demonstracija sile” u sistemu podzemne železnice pomoći da se putnici i posetioci osećaju bezbednije, preneo je Njujork Tajms.

- Drski i gnusni napadi na naš sistem metroa neće biti tolerisani - rekla je Hočul i dodala da će novih 1.000 pripadnika organa javnog reda sprovoditi nasumične provere prtljaga na najprometnijim stanicama u gradu.

Istakla je da je glavni cilj provera da niko ne unese oružje u metro.

- Niko ko ide na posao, u posetu porodici ili ide kod lekara ne treba da brine da osoba koja sedi pored njih poseduje smrtonosno oružje - rekla je guvernerka.

Ranije je gradonačelnik Njujorka, Erik Adams, saopštio da će gradske vlasti, usled niza nasilnih incidenata, uvesti nasumičnu proveru torba putnika u metrou, dodajući da će na metro stanicama i na peronima biti pojačano prisustvo policajaca.

- Znamo da se ljudi osećaju nesigurno. Ja razgovaram sa vozačima i oni mi kažu: 'Eriče, ništa nas ne čini sigurnijim od policajca koji šeta na stanici ili kroz voz'. To je ono što želimo od naših policajaca - rekao je Adams na konferenciji za medije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading