SUKOB U UKRAJINI UBIRA NOVE DANKE: Vratio se rata, pa ubio osmogodišnju devojčicu, objavljena crna statistika

Autor:

Svet

24.05.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrenut je postupak po članu o ubistvu maloletnog lica.

SUKOB U UKRAJINI UBIRA NOVE DANKE: Vratio se rata, pa ubio osmogodišnju devojčicu, objavljena crna statistika

Foto: shutterstock

Aksajski Okružni sud u Rostovskoj oblasti uhapsio je 18. maja žitelja sela Dorožni, Ruslana Šingireja, koji se vratio iz rata u Ukrajini, u vezi sa ubistvom osmogodišnje devojčice, prenosi Rostov na Donu Online.

Devojka je nestala u selu Oljginskaja, 17. maja. Uveče, istog dana, telo deteta pronađeno je u obližnjem šumskom pojasu. Sledećeg dana, policajci su priveli 25-godišnjeg Šingireja.

- Osumnjičeni je tokom saslušanja u potpunosti priznao krivicu za izvršenje krivičnog dela i objasnio da je, vozeći automobil, prošao kroz selo Oljginskaja, gde je video do tada nepoznatu devojku i ponudio da je odveze kući. Nakon što je ušla u automobil, odveo ju je na pusto mesto, gde ju je ubio - navodi se u saopštenju Istražnog komiteta.

Pokrenut je postupak po članu o ubistvu maloletnog lica.

Šingirejevi poznanici rekli su novinarima da je služio vojsku sa 18 godina i dva puta je potpisao ugovor sa Ministarstvom odbrane. Nakon početka rata, Šingirej se našao u borbenoj zoni.

- Otišao je u rat prve godine. Nestao je, tražili su ga. Mislili su da su ga ubili ili zarobili. Onda je tri meseca kasnije pronađen - rekla je Ljudmila, komšinica Ruslanovih roditelja.

Prema njenim rečima, Šingirej je nakon toga prekinuo kontakt sa Ministarstvom odbrane. Kako je to uspeo da uradi i vrati se kući, ona ne zna.

Istovremeno, drugi susedi, pozivajući se na samog Ruslana, tvrde da je on jednostavno pobegao.

Nakon povratka iz rata, Ruslan je počeo da živi sa roditeljima i zaposlio se kao vozač šlepera. Nakon ubistva devojke, Šingireja su identifikovali lokalni stanovnici pomoću nadzornih kamera.

Na snimcima je primećen beli šleper koji prati dete. Koristeći GLONASS sistem instaliran u automobilu, stanovnici su otkrili mesto gde je Ruslan ostavio telo devojčice.

Za dve godine od početka rata u Ukrajini najmanje 107 ljudi je poginulo, a još 100 je povređeno zbog zločina koje su počinili borci koji su se vratili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading