PAO I SUOSNIVAČ GRAĐEVINSKE KOMPANIJE: Davao mito bivšem zameniku ministra odbrane

Autor:

Svet

25.04.2024

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čišćenje u državnom vrhu rezultiralo je i privođenjem nekih ljudi iz senke

PAO I SUOSNIVAČ GRAĐEVINSKE KOMPANIJE: Davao mito bivšem zameniku ministra odbrane

Foto: shutterstock

Sud Moskve uhapsio je danas suosnivača građevinske kompanije Olimpsitistroj Aleksandra Fomina zbog sumnje da je davao mito bivšem zameniku ministra odbrane Timuru Ivanovu, rečeno je RIA Novostima na sudu.

Fominu je određen pritvor do 23. juna, prenosi RIA Novosti.

Prema istrazi, Fomin je, pružio Ivanovu i drugim licima umešanim u korupciju, usluge "u vidu oslobađanja od obaveze plaćanja robe, radove i usluge vezane za popravku ili rekonstrukciju objekta”.

Basmanski sud u Moskvi odredio je prethodno pritvor Ivanovu takođe do 23. juna zbog primanja mita prilikom sklapanja ugovora za Ministarstvo odbrane.

Republika

Foto: youtube.com/mcis-2021

Aleksandar Fomin

U slučaj je umešan i Sergej Borodin kome je, takođe, određen pritvor. Oni su optuženi za primanje mita u izuzetno velikom iznosu.

Ivanov je u Ministarstvu odbrane nadgledao izgradnju i remont resornih objekata i bio je odgovoran za organizovanje upravljanja imovinom ministarstva, a, prema navodima suda, on se udružio sa Borodinom i trećim licima radi primanja mita prilikom sklapanja ugovora za ministarstvo.

Nije ovo jedini skandal u Rusiji ove nedelje.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril potpisao je danas ukaz kojim se zabranjuje rad svešteniku Dimitriju Safronovu koji je održao pomen za 40 dana ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom.

"Sveštenik Dimitrij Safronov, duhovnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice na Liščikovoj gori u Moskvi, oslobođen je dužnosti, zabranjeno mu je sveštenstvo u trajanju od tri godine bez prava blagosiljanja, nošenja mantije, svešteničkog krsta i šalje se na tri godine u crkvu Svetog Pimena Velikog u Novim Vorotnicima u Moskvi da vrši dužnost psalmočitača i one zadatke koje mu odredi nadređeni", piše u ukazu objavljenom na sajtu moskovske eparhije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading