ŠOK! Ova država dozvolila je profesorima da u škole ubuduće NOSE PIŠTOLJE

Autor:

Svet

24.04.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok jedni glasno podržavaju odluku, drugi su se jako uplašili eskalacije nasilja i preterane upotrebe oružja

ŠOK! Ova država dozvolila je profesorima da u škole ubuduće NOSE PIŠTOLJE

Foto: shutterstock

Američka država Tenesi otišla je korak dalje od drugih u SAD posle odluke da se profesorima u školama dozvoli da ubuduće kod sebe imaju skrivene pištolje.

Zakonodavci Tenesija usvojili su u utorak zakon koji bi učiteljima u toj državi dopustio nošenje skrivenog pištolja u školi, dok su demonstranti sa galerije glasno protestovali protiv toga.

Predlog zakona odobren je sa 68-28 glasova u Predstavničkom domu Tenesija kojim dominiraju republikanci. Državni Senat usvojio je zakon ranije ovog meseca.

Tenesi je imao žestoku raspravu o zakonima o oružju otkako je u prošlogodišnjoj pucnjavi u školi u Nešvilu ubijeno troje dece i troje radnika škole.

"Ovo je užasan dan za Tenesi, našu decu, naše učitelje i zajednice", napisao je na društvenim mrežama Džastin Pirson, demokrata koji je prošle godine izbačen iz Predstavničkog doma nakon čega je ponovno izglasan.

"Umesto da zaštite decu, opet su zaštitili oružje!", rekao je on.

Republikanci i drugi konzervativci često su tražili da se učitelji naoružaju kao odgovor na brojne školske pucnjave koje su se dogodile u SAD u poslednjih 25 godina.

Zagovornici ovih mera tvrde da naoružani učitelji odvraćaju potencijalne pucače u školi. Protivnici kažu da će oružje u školi verovatno samo dovesti do tragičnih slučajnih pucnjava.

Prema zakonu iz Tenesija, svaka osoba koja želi da nosi skriveni pištolj u školi mora da ima najmanje 40 sati obuke u školskoj policiji. Trošak obuke, zajedno s vatrenim oružjem, snosi pojedinac, prenosi Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading