MOG UJAKA POJELI SU LJUDOŽDERI! Neverovatno priznanje predsednika SAD šokiralo narod

Autor:

Svet

18.04.2024

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider najmoćnije države sveta ponovo zapanjio javnost

MOG UJAKA POJELI SU LJUDOŽDERI! Neverovatno priznanje predsednika SAD šokiralo narod

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da su njegovog ujaka, koji je nestao u Pacifiku tokom Drugog svetskog rata, pojeli kanibali.

Potporučnik Ambroz Finegan iz američkih vojnih vazduhoplovnih snaga proglašen je nestalim u maju 1944. godine, nakon što se njegov laki bombarder srušio u more, piše rt.rs.

"Oboren je u oblasti gde je u to vreme bilo mnogo ljudoždera“, rekao je Bajden novinarima na tragu kampanje ispred  "Air Force One" u Skrantonu u Pensilvaniji.

"Nikada nisu pronašli njegovo telo, ali vlada se vratila kada sam otišao dole i oni su proverili i pronašli neke delove aviona", nastavio je svoju priči američki predsednik

Nekoliko sati kasnije, na sastanku sa članovima sindikata „United Steelvorkers“ u Pitsburgu, Bajden je ispričao istu priču.

"Ubijen je u Novoj Gvineji i nikada nisu pronašli telo – bilo je mnogo kanibala, zaista, u tom delu Nove Gvineje", rekao je 81-godišnji demokrata.

Međutim, prema Pentagonovoj agenciji za ratne zarobljenike i nestale (POV-MIA), Finegan nikada nije oboren. Niti je bio u izviđačkoj misiji, kako je Bajden tvrdio.

Prema zvaničnom izveštaju o incidentu, laki bombarder A-20 Havoc bio je u „kurirskom bekstvu“ sa ostrva Los Negros kada su mu motori otkazali na maloj visini. Avion je pao u more kod severne obale Nove Gvineje i dva od tri člana posade nikada nisu uspeli da se izvuku iz olupine koja tone, koja inače,  nikada nije pronađena. Jednog čoveka koji je preživeo spasao je čamac koji je prolazio, prenosi B92.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading