GAĐALI IH POLOVNJACIMA? Amerikanci otkrili kakav je ZAISTA bio kvalitet iranskih raketa koje su oborene nad Izraelom, jedna stvar SVIMA SAD BODE OČI

Autor:

Svet

15.04.2024

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki mediji pišu kako im je iz vrha vojske nezvanično potvrđeno da Iranci nemaju savremene projektile sposobne da naude Izraelu

GAĐALI IH POLOVNJACIMA? Amerikanci otkrili kakav je ZAISTA bio kvalitet iranskih raketa koje su oborene nad Izraelom, jedna stvar SVIMA SAD BODE OČI

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit, shutterstock

Najmanje polovina balističkih projektila u iranskom napadu na Izrael tokom vikenda nije se lansirala, nije uspela u letu ili se srušila pre nego što je stigla na odredište, potvrdila su dva američka zvaničnika za ABC.

Drugi američki zvaničnik rekao je za Wall Street Journal da je Teheran pripremio između 115 i 135 balističkih projektila za napad, ali da je otprilike 50 posto lansirano.

Å to se tiče iranskih projektila, najmanje devet je probilo izraelski sistem protivvazdušne odbrane i napore saveznika u presretanju.

Kao rezultat toga, dve vazdušne baze u Izraelu su bile pogođene, ali nije pričinjena značajna šteta, rekao je jedan od visokih američkih zvaničnika za ABC.

Prema američkom izveštaju, pet balističkih projektila pogodilo je vazdušnu bazu Nevatim i oštetilo transportni avion C-130, neiskorišćenu pistu i prazna skladišta.

Dok su ostale četiri balističke rakete pogodile drugu bazu u Negevu, nije bilo izveštaja o značajnijoj šteti, prenosi Klix.ba.

Američki predsednik Džo Bajden razgovarao je o iranskom napadu na Izrael i zakonodavstvu za dodatni paket pomoći koji je zaustavljen tokom razgovora s liderom većine u Senatu Čakom Šumerom, liderom manjine u Senatu Mičom Mekonelom, predsedavajućim Predstavničkog doma Majkom Džonsonom i liderom manjine u Kongresu Hakimom Džefom.

Tokom napada, SAD su presrele preko 80 jednosmernih bespilotnih letelica za napad i najmanje šest balističkih projektila namenjenih da pogode Izrael iz Irana i područja Jemena pod kontrolom Huta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading