DRAMA U RUSIJI: Uhapšena UKRAJINKA koji je planirala teroristički napad

Autor:

Svet

10.04.2024

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klupko se iz dana u dan sve više odmotava oko toga kako je u poslednje vreme sve više pokušaja nasilnog izazivanja haosa po Rusiji

DRAMA U RUSIJI: Uhapšena UKRAJINKA koji je planirala teroristički napad

Foto: Sputnjik/Telegram

Ruski bezbednosni agenti uhapsili su ukrajinskog obaveštajca, saopštilo je odeljenje ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) u Zaporoškoj oblasti i pojasnilo da se radi o ženi koja je navodno planirala teroristički napad na ruske trupe.

''Službenici FSB-a u Zaporoškoj oblasti uhapsili su lokalnu ženu koja je pomagala kriminalcima u pripremi terorističkog napada na ruske vojnike. Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) je koordinirala aktivnost saučesnika i snabdevala je eksplozivnim napravama", saopštila je FSB, prenosi Tass.

Istragom je utvrđeno da je žena iz Zaporoške oblasti kupila komponente za pravljenje molotovljevog koktela i napravila novo skriveno mesto kako bi ih predala napadačima.

Kako se navodi, pokrenuta je krivična istraga, a detektivi su u kući osumnjičene pronašli tri eksplozivna bloka TNT-a, od kojih je svaki težak 400 grama, kao i komponente za pravljenje ručnog zapaljivog oružja.

Kad smo kod Rusije i Ukrajine, tokom noći Rusija je napala Ukrajinu sa 17 jurišnih bespilotnih letelica Šahed-131/136 , dve krstareće rakete Iskander-K i jednom balističkom raketom Iskander-M a na meti su bili Odeska, Nikolajevska, Hersonska i Kirovogradska oblast, saopštile su ukrajinske vlasti.

U Odesi su se čule snažne eksplozije tokom jutra, a saopšteno je da je oštećen energetski objekat, privatna kuća i nekoliko automobila u ruskom napadu, prenosi ukrajinska agencija Unian.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading