TERORISTIČKI NAPAD U MOSKVI: Ovo je PRVI SPISAK žrtava!

Autor:

Svet

23.03.2024

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Trenutno je utvrđeno da je broj poginulih 93 osobe. Broj će se povećavati"

TERORISTIČKI NAPAD U MOSKVI: Ovo je PRVI SPISAK žrtava!

Foto: Tanjug/AP, RIA Novosti

Ministarstvo zdravlja je objavilo prvi spisak osoba koje su stradale u terorističkom napadu u Moskvi. Prema dosadašnjim podacima, u napadu na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol" kod Moskve, poginulo je 93 osobe, saopštio je ruski Istražni komitet.

Foto: RIA Novosti

 

 


Prema preliminarnim podacima, uzroci smrti su rane od vatrenog oružja i trovanje produktima sagorevanja. Ruski portal Ria objavio je spisak jednog broja žrtava koji su nažalost sinoć preminuli u stravičnom napadu.

Napad se dogodio u 18 sati kada su najmanje tri osobe u maskirnim uniformama upale u "Krokus siti hol" u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao koncert popularne ruske grupe "Piknik". Direktor FSB Aleksandar Bortnikov obavestio je da je privedeno 11 osoba, uključujući i četvoricu terorista koji su direktno umešani u teroristički napad u Moskvi.

 

 


Identifikovane žrtve i uzroci smrti

Prema objavljenom spisku, Ministarstvo zdravlja identifikovalo je 37 žrtava terorističkog napada. Uzrok smrti ovih osoba su rane od vatrenog oružja i trovanje produktima sagorevanja. Identifikacija žrtava je ključna za dalje procese istrage i pružanje podrške porodicama nastradalih.

Detalji napada i hapšenje osumnjičenih

Napad na "Krokus siti hol" izvršen je u večernjim satima, dok je u dvorani trajao koncert popularne ruske grupe "Piknik". Tri napadača u maskirnim uniformama upala su u dvoranu, izazivajući haos i strah među prisutnima. Nakon brze reakcije bezbednosnih snaga, 11 osoba je privedeno, uključujući četvoricu terorista koji su direktno umešani u napad. Ovo hapšenje predstavlja važan korak u procesu istrage i suzbijanju terorističkih aktivnosti.

Ovaj napad je izazvao tugu i šok kako u Rusiji, tako i širom sveta. Istraga je u toku, a nadležne službe preduzimaju sve mere kako bi identifikovale odgovorne i sprečile slične događaje u budućnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading