OTKRIVENA NAJMRAČNIJA TAJNA MEGAN MARKL: "Zlostavljali su me dok sam bila trudna!'

Autor:

Svet

09.03.2024

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Megan Markl otkriva trudničko zlostavljanje

OTKRIVENA NAJMRAČNIJA TAJNA MEGAN MARKL: "Zlostavljali su me dok sam bila trudna!'

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl


Britanska vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, nedavno je javno progovorila o svom iskustvu trudničkog zlostavljanja na društvenim mrežama i internetu. Megan je istakla da je tokom svojih trudnoća sa sinom Arčijem i ćerkom Lilibet bila izložena velikoj količini mržnje i toksičnosti. Izrazila je zabrinutost zbog nedostatka ljudskosti koji se manifestuje kroz zlostavljanje na internetu i u određenim medijskim sektorima. Ovo izlaganje je došlo u teškom trenutku za kraljevsku porodicu, s obzirom na zdravstvene probleme Čarlsa i Kejt, supruge princa Vilijama.

"Najviše sam maltretiranja i zlostavljanja na društvenim mrežama i na internetu doživljavala dok sam bila trudna s Arčijem i s Lili, a i nakon poroda", rekla je Megan u petak na festivalu SXSW održanom u teksaškom gradu Ostinu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Hari i Megan

 


Na nedavnom festivalu SXSW u Ostinu, Megan je izrazila svoje duboko ogorčenje zbog zlostavljanja koje je doživljavala tokom trudnoće i nakon poroda. Pozvala je ljude da razmisle o uzrocima takvog ponašanja i istakla potrebu za promenom u digitalnom prostoru i medijskim sektorima. Njene reči su podstakle raspravu o važnosti ljudskosti u online sferi i izazvale reakcije širom sveta.

Harijeva podrška i odluka o napuštanju kraljevskih dužnosti

Njen suprug, princ Hari, podržao je odluku da napuste kraljevske dužnosti kako bi zaštitili svoju porodicu. Ovo je bio hrabar korak koji je pokrenuo lavinu promena u njihovim životima, uključujući preseljenje u Kaliforniju. Njihovo javno izlaganje je otvorilo dijalog o mentalnom zdravlju, zlostavljanju na internetu i ulozi medija u savremenom društvu.


Megan Markl je hrabro iznela svoje iskustvo trudničkog zlostavljanja, podstakavši važnu raspravu o toksičnosti na internetu i nedostatku ljudskosti u medijskim sektorima. Njeni istupi su otvorili nove perspektive o važnosti zaštite mentalnog zdravlja javnih ličnosti i potrebi za promenom u digitalnom prostoru. Ovo je samo jedan od primera kako kraljevska porodica utiče na društvene trendove i pomeranja u javnom mnjenju.

(Vecernji list)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading