''DAO SI ŽIVOT ZA MENE, ZA MOJU MAJKU, ZA RUSIJU!'' Ćerka Navaljnog se obratila ocu na dan sahrane putem društvenih mreža! (FOTO)

Autor:

Svet

01.03.2024

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Daša Navaljna, ćerka preminulog ljutog protivnika Kremlja Alekseja Navaljnog, oglasila se na Instagramu i potresnim rečima se oprostila od njega.

''DAO SI ŽIVOT ZA MENE, ZA MOJU MAJKU, ZA RUSIJU!'' Ćerka Navaljnog se obratila ocu na dan sahrane putem društvenih mreža! (FOTO)

Foto: Instagram/Михаил Ходорковский

Ona je na dan sahrane objavila stariju fotografiju na kojoj su zagrljeni i nasmejani.

- Svi obično kažu da su im roditelji uzori. U mom slučaju, to je istina. Tata, ti si bio primer mnogima u svetu. Tvoj optimizam i zarazni, iskreni osmeh. Tvoja znatiželja i žeđ za novim spoznajama. Tvoja neverovatna sposobnost da nađeš zajednički jezik sa svima. Smisao za humor. Upornost. Sposobnost odabira reči u pravom trenutku (ili šale koja će opustiti druge u teškoj situaciji). Tvoja ljubaznost, vera u dobrotu, u sebe, u ljude - piše Daša Navaljna.

Ona je zatim dodala da ju je otac od detinjstva učio da živi po principima.

- Živeti dostojanstveno. Dao si život za mene, za moju majku, za Zahara, za Rusiju, a ja ti obećavam da ću živeti svoj život onako kako si me naučio, da budeš ponosan, i što je najvažnije, s istim blistavim osmehom na licu. Uvek si bio i zauvek ćeš ostati moj primer. Moj heroj. Moj otac. Volim te puno, počivaj u miru - poručila je Daša svom ocu, prenose mediji.

Podsetimo, ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni sahranjen je danas na groblju Borisovskoje u predgrađu Moskve.

Sahrani je, kao i opelu u crkvi Ikone Majke Božje u Moskvi prisustvovalo više hiljada ljudi. Ipak, samom činu spuštanja kovčega u raku prisustvovalo je samo dvadesetak ljudi, najbližih Navaljnom.

Na samoj sahrani Aleksejev otac Anatolij poljubio je preminulog sina u čelo pre nego što je njegovo telo spušteno u grobn mesto.

Na večni počinak ispratilo ga je nekoliko hiljada pristalica.

Ožalošćeni okupljeni ispred Crkve ikone Majke Božje u Moskvi rekli su da su došli kako bi odali počast svom pravom "heroju".

Kremlj je pre sahrane poručio da će svako neodobreno okupljanje za Alekseja Navaljnog, koji je bio žestoki kritičar Vladimira Putina, predstavljati kršenje zakona.

Portparol Dmitrij Peskov poručio je novinarima da neće dati nikakvu ocenu Navaljnog kao političke ličnosti i da nema šta da kaže njegovoj rodbini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading