PAPA FRANJA OTPUŠTEN IZ BOLNICE!

Autor:

Svet

28.02.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstveno stanje Pape Franje izazvalo je zabrinutost vernika širom sveta, jer se on smatra duhovnim vođom miliona vernika.

PAPA FRANJA OTPUŠTEN IZ BOLNICE!

Foto: IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Papa Franja se nedavno vratio u Vatikan nakon što je proveo neko vreme u bolnici u Rimu zbog prehlade.

Italijanski mediji su izvestili da je papa bio podvrgnut medicinskom ispitivanju u bolnici Đemeli pre nego što se vratio u Vatikan, prenosi Tanjug.

Prehlada i smanjenje aktivnosti

Papa se žalio na loše zdravstveno stanje tokom opšte audijencije u Vatikanu, izjavivši da se još uvek nije oporavio od gripa i da je "još malo prehlađen". Ovo je dovelo do smanjenja njegovih uobičajenih aktivnosti u proteklim danima. Tokom audijencije, papin pomoćnik Filipo Čampaneli je čitao katehizis umesto njega, što je bio slučaj i u drugim prilikama kada se papa nije osećao dobro.

Briga za zdravlje poglavara Rimokatoličke crkve

Zdravstveno stanje Pape Franje izazvalo je zabrinutost vernika širom sveta, jer se on smatra duhovnim vođom miliona vernika. Njegovo otvoreno priznanje o prehladi pokazuje da čak i najviši crkveni autoriteti nisu imuni na zdravstvene probleme.

Povratak u Vatikan

Povratak Pape Franje u Vatikan nakon lečenja u bolnici predstavlja olakšanje vernicima i pratiocima njegovog rada. Njegova posvećenost duhovnom vođstvu i brizi o svojim sledbenicima ostaje neosporna, čak i u trenucima kada se bori sa zdravstvenim izazovima.


Papa Franja je poznat po svojoj blizini vernicima i često se ističe njegova skromnost i briga za siromašne. Njegovo iskreno deljenje zdravstvenih problema može poslužiti kao primer otvorenosti i ranjivosti čak i za najviše crkvene vođe.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading