PUTIN UHAPSIO JEDNOG OD NAJBOGATIJIH RUSA! Jurij Antipov iza rešetaka! RUSKI LIDER MU NE PRAŠTA JEDNU STVAR!

Autor:

Svet

27.02.2024

23:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antipov se nalazi na i Forbsovoj listi milijardera.

PUTIN UHAPSIO JEDNOG OD NAJBOGATIJIH RUSA! Jurij Antipov iza rešetaka! RUSKI LIDER MU NE PRAŠTA JEDNU STVAR!

Foto: Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Biznismen iz Čeljabinska Jurij Antipov, koji se nalazi na Forbsovoj listi milijardera, priveden je u krivičnom slučaju za prevaru, prenosi TASS pozivajući se na „predstavnika agencija za sprovođenje zakona". Antipov se nalazi na 170. mestu na listi najbogatijih poslovnih ljudi u Rusiji, sa bogatstvom od 700 miliona dolara do 2021. godine i vlasnik je poznate  Čeljabinske elektrometalurške fabrike (CHEMK)


Nakon hapšenja, protiv biznismena se obavljaju istražne radnje. Njegov procesni status u predmetu nije preciziran. Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi istragu, dok operativne aktivnosti sprovode službenici ruske FSB. Lokalna publikacija 74.ru takođe je potvrdila informaciju o hapšenju, pozivajući se na svoj izvor u CHEMK-u. Kanal Baza Telegram piše da je Antipov odveden na ispitivanje u Čeljabinsk, prenosi Informer.

Arbitražni sud Sverdlovske oblasti doneo je odluku po tužbi Generalnog tužilaštva za prelazak u državno vlasništvo fabrika ferolegura i Čeljabinskog elektrometalurškog kombinata koji su pripadali Antipovu. Sud je zaključio da je njihova privatizacija 1990-ih izvršena nezakonito. Tužilaštvo je istaklo da su dva navedena pogona i ČEMK najveći ruski proizvođači ferolegura, koje se koriste za proizvodnju visokokvalitetnog čelika. Ovaj čelik se, zauzvrat, koristi u proizvodnji vojne opreme, avionskih motora i cevi za topove otporne na udarce.

Tužilaštvo je u tužbenom zahtevu naglasilo da su preduzeća Antipova povučena iz Rusije 1990-ih „da bi se naštetilo nacionalnim interesima, odbrani i bezbednosti", a da su sama preduzeća došla pod kontrolu „neprijateljskih zemalja" i prodavala svoje proizvode u inostranstvu po sniženim cenama. Sastanak arbitraže održan je iza zatvorenih vrata. Predstavnik Tužilaštva je objasnio da dokumenti u predmetu nisu poverljivi, ali „informacije koje se nalaze u njima mogu dovesti do odavanja državne tajne".

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading