JOŠ JEDAN SKANDAL U RUSIJI: Advokat koji je zastupao Alekseja Navaljnog uhapšen u Moskvi!

Autor:

Svet

27.02.2024

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat koji je zastupao Alekseja Navaljnog uhapšen u Moskvi

JOŠ JEDAN SKANDAL U RUSIJI: Advokat koji je zastupao Alekseja Navaljnog uhapšen u Moskvi!

Foto: Tanjug/Ap


Hapšenje Vasilija Dubkova, advokata koji je zastupao preminulog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, izazvalo je veliku pažnju javnosti u Rusiji. Dubkov je nedavno pratio Navaljnovu majku u njenom zahtevu vlastima da vrate telo njenog sina, a sada je lišen slobode u Moskvi. Ova vest je prvo objavljena u novinama Novaja Gazeta Europe i medijskoj platformi SOTA.

Reakcija javnosti na hapšenje

Hapšenje advokata Dubkova izazvalo je burne reakcije u ruskoj javnosti i međunarodnoj zajednici. Mnogi smatraju da je ovo još jedan potez koji ukazuje na ograničavanje slobode govora i političkih prava u Rusiji. Ovakav postupak vlasti dodatno je uznemirio već napetu situaciju u zemlji.

Kontroverze oko slučaja Navaljnog

Slučaj Alekseja Navaljnog već je bio predmet brojnih kontroverzi i međunarodnih reakcija. Navaljni je preminuo u zatvoru nakon što je uhapšen po povratku iz Nemačke, gde je boravio zbog lečenja posle trovanja nervnim agensom. Njegova smrt izazvala je sumnje i nezadovoljstvo u javnosti, a zahtevi za nezavisnom istragom i odgovornošću vlasti su sve glasniji.

Pravni sistem u Rusiji pod lupom

Hapšenje advokata Dubkova dodatno baca senku sumnje na pravni sistem u Rusiji. Mnogi pravni stručnjaci i aktivisti ističu da je ovo još jedan primer pritisaka na advokate i branioce ljudskih prava u zemlji. Povodom ovog događaja, međunarodne organizacije su ponovo istakle potrebu za poštovanjem pravne države i osnovnih ljudskih prava u Rusiji.



Hapšenje Vasilija Dubkova, advokata koji je zastupao Alekseja Navaljnog, izazvalo je oštre reakcije javnosti i postalo je predmet rasprave o pravdi, slobodi govora i političkim pravima u Rusiji. Ovaj događaj dodatno je uznemirio već napetu situaciju u zemlji i pokrenuo brojna pitanja o nezavisnosti pravosuđa i poštovanju ljudskih prava.<

(NY Post)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading