DRAMA U KOMŠILUKU: Rušili železničku stanicu, pa ispod zemlje pronašli BOMBU iz Drugog svetskog rata

Autor:

Svet

27.02.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako su naveli iz jedinice period od pronalaska do uklanjanja bombe je dugačak, kako bi bilo dovoljno vremena da se ceo okrug pretraži

DRAMA U KOMŠILUKU: Rušili železničku stanicu, pa ispod zemlje pronašli BOMBU iz Drugog svetskog rata

Foto: www.profimedia.rs

Na gradilištu u Novoj Gorici otkrivena je avionska bomba zaostala iz Drugog svetskog rata, teška 226 kilograma.

Bombu su pronašli predstavnici civilne zaštite severno od železničke stanice, na dubini od 475 metara, a kako prenosi Televizija Slovenija, bomba je engleske proizvodnje i sadrži 96 kilograma eksploziva.

Njeno uklanjanje zakazano je za 10. mart, a jedinica za zaštitu od neeksplodiranih ubojitih sredstava navela je da je dobro što je osigurač bombe u dobrom stanju što će olakšati neutralizaciju bombe.

Do uklanjanja, bomba će biti zakopana iz bezbednosnih razloga - da vremenski uslovi ne bi promenili stanje eksploziva.

Kako su naveli iz jedinice period od pronalaska do uklanjanja bombe je dugačak, kako bi bilo dovoljno vremena da se ceo okrug pretraži.

"Ovde je bilo masovno bombardovanje. Prema našim informacijama, na ovo područje je bačeno oko 600 bombi. Mnoge su eksplodirale, ali neke nisu. Postoji mogućnost da naletimo na još jednu bombu", rekao je predstavnik jedinice.

I u Srbiji je u poslednje vreme bilo sličnih incidentnih situacija. Dimitrije Simić iz naselja Potića voće kod Obrenovca našao je u bašti bombu iz Drugog svetskog rata.

Ekipa MUP-aa, Sektora za vanredne situacije, došla je na lice mesta i neeksplodiranu granatu odnela na bezbedno mesto gde je i deaktivirana.

Prilikom transporta bombe i dektivacije prisutne su bile i ekipe vatrogasne službe, kao i hitne pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading