ŠOKANTNI SNIMCI: Nasilni obračun italijanske policije sa demonstrantima srednjoškolcima izazvao haos (VIDEO)

Autor:

Svet

24.02.2024

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska policija optužena za brutalnost prema srednjoškolcima na pro-palestinskim protestima

ŠOKANTNI SNIMCI: Nasilni obračun italijanske policije sa demonstrantima srednjoškolcima izazvao haos (VIDEO)

Foto: instagram


Nedavni snimci italijanske policije koji tuku srednjoškolce na pro-palestinskim protestima izazvali su široku osudu javnosti, što je navelo opoziciju da pozove ministra unutrašnjih poslova da se obrati parlamentu povodom ovog incidenta. Policija je blokirala školske marševe u toskanskim gradovima Firenci i Pisi, a snimci prikazuju kako su policajci nasilno koristili svoje pendreke protiv demonstranata u Pisi, izazivajući bes na društvenim mrežama i među političarima.

 

 


Protesti na društvenim mrežama i među političarima

Snimci prikazuju srednjoškolce i studente koji su izgledali kao da mirno protestuju, povlačeći se pod udarima potpuno opremljenih interventnih policajaca. Eli Šlein, lider centrističke Demokratske stranke, objavila je na Fejsbuku video "neprihvatljivih" scena, izražavajući svoje zaprepašćenje prizorom mladih osoba koje su bile pritisnute i napadnute od strane policije. Kritikovala je desničarsku vladu Đorđe Meloni zbog negovanja "atmosfere represije" u zemlji, uprkos njenim obećanjima da će suzbiti ilegalnu imigraciju i promovisati vladavinu prava. Vlada još nije komentarisala postupke policije.

Reakcije i pozivi za odgovornost

Enco Leticija, šef ANFP, policijskog sindikata, sugerisao je da "profesionalni podstrekivači" često infilriraju studentske demonstracije i naglasio potrebu za istragom incidenata pre nego što se donese sud. U međuvremenu, nastavnici u srednjoj školi Rusoli u Pisi, koja se nalazi blizu ulice gde je marš održan i koju pohađaju neki od učesnika, izrazili su šok zbog tretmana demonstranata, većine maloletnika. Zahtevali su odgovornost za "sraman dan" i posledice uznemirujućeg iskustva na dečake i devojčice iz njihovih razreda.

Bivši premijer Đuzepe Konte, lider levicarskog Pokreta pet zvezda, opisao je slike kao "uznemirujuće" i "nedostojne naše zemlje".

Incident je izazvao zabrinutost u vezi sa postupanjem prema protestima i tretmanom mladih demonstranata u Italiji, što je dovelo do poziva za temeljnu istragu i odgovornost za uključene u nasilne sukobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading