TRI DEVOJČICE PRETUKLE TINEJDŽERKU NASMRT U TOALETU! Šta se zaista desilo u školi pre tragedije?

Autor: M.B.

Svet

24.02.2024

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt tinejdžerke iz Oklahome.

TRI DEVOJČICE PRETUKLE TINEJDŽERKU NASMRT U TOALETU! Šta se zaista desilo u školi pre tragedije?

Foto: Tanjug/AP

U srednjoj školi u Oklahomi, 16-godišnja Neks Benedikt preminula je nakon tuče u toaletu, ostavljajući porodicu, prijatelje i zajednicu u šoku i tuzi. Majka je odmah pozvala policiju, sumnjajući da je smrt njenog deteta povezana sa prethodnim napadom.

Tuča u toaletu

Nakon tuče u toaletu, Neks je bila u stabilnom stanju, ali je kasnije preminula od zadobijenih povreda. Prema njenim rečima policiji, tri devojčice su je napale nakon što ih je poprskala vodom. Ovaj tragični događaj baca svetlo na ozbiljnost vršnjačkog nasilja i njegove posledice.

Neks je policiji ispričala da su je devojčice zlostavljale zbog njenog načina oblačenja, kao i njenih prijatelja. Ovo nasilje i zlostavljanje koje je doživljavala ukazuju na potrebu za većom pažnjom i podrškom u borbi protiv vršnjačkog nasilja.

- Zbog toga sam otišla tamo i polila ih vodom, a onda su se sve tri ustremile na mene. Zaletele su ka meni, uhvatile su me za kosu. Ja sam se uhvatila za njih. Gurnula sam jednu od njih u aparat za ubruse, a onda su me oborile na pod - rekla je Neks u videu i dodala su su devojčice potom počele da je tuku i da je pala u nesvest.

Hitne službe su pozvane dan nakon povrede glave devojčice, a majka je izrazila zabrinutost zbog simptoma koje dete pokazuje. Ovaj slučaj zahteva hitnu reakciju i pažljivu analizu kako bi se detetu pružila odgovarajuća medicinska pomoć.


Prema rečima majke, dete pokazuje simptome koji ukazuju na moguću ozbiljnu povredu glave. Ovi simptomi uključuju mučninu, povraćanje, glavobolju i promene u ponašanju. Važno je naglasiti da su ovi simptomi tipični za potencijalno ozbiljne povrede glave i zahtevaju hitnu medicinsku pažnju.

- Nadam se da ovo nije zbog udarca koji je dobila u glavu. Trebalo je to dobro da provere - rekla je majka i ostala mirna tokom poziva ističući da je išla u medicinsku školu.

Tragičan kraj tinejdžerke


Nakon tragičnog događaja koji je potresao javnost, porodica tinejdžerke je izrazila želju da se poštuje identitet koji je ona odabrala, koristeći ime koje je tinejdžerka odabrala, kao i rodno neutralne lične zamenice. Ovaj gest porodice pokazuje njihovo poštovanje prema identitetu i željama preminule devojčice.

Hitna pomoć je odmah reagovala pokušavajući da reanimira devojčicu i prevezla je u bolnicu, gde je nažalost kasnije preminula. Policija je takođe odmah intervenisala, a javnosti je postao dostupan audio snimak poziva koji je majka devojčice uputila policiji, izražavajući želju da podnese tužbu. Međutim, nakon policijskog nalogu za pretres, saznaje se da je majka promenila svoju odluku i umesto tužbe, zatražila je razgovor sa školskim zvaničnicima o problemima među učenicima na kampusu.

Detalji sa snimka iz škole

Na snimku iz srednje škole, koji je objavljen 7. februara, može se videti ulazak i izlazak učenika iz kupatila nakon što su naslagali stolice na stolove u kafeteriji. Zanimljivo je da su šest učenika ušla u kupatilo pre tinejdžerke, koja se zaustavila kod fontane pre ulaska, dok je nakon nje ušlo još dve učenice. Iako snimak ne otkriva šta se tačno dogodilo u kupatilu, školski okrug je saopštio da su učenice bile unutra manje od dva minuta pre nego što su ih prekinuli drugi učenici i jedan član osoblja.

Porodica, putem svog advokata, odbila je da komentariše nalog za pretres, dok se advokat nije izjašnjavao o objavljenom video i audio zapisu. Takođe, ističe se da je Bela kuća izrazila saučešće i zabrinutost zbog ovog događaja, naglašavajući da svaka mlada osoba zaslužuje da se oseća bezbedno i podržano u školi.

Ispraćaj tinejdžerke

Ispraćaj za tinejdžerku održaće se tokom vikenda u Oklahomi, a svoje saučešće izrazila je i sekretar za štampu Bele kuće, ističući važnost osećaja bezbednosti i podrške svakog učenika u školi.

Očekuje se da će dalja istraga i obdukcija pružiti više informacija o uzroku smrti tinejdžerke, dok porodica sprovodi sopstvenu nezavisnu istragu o ovom tragičnom događaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading