NOVOROĐENČE UMRLO U STRAVIČNOM POŽARU, VALENSIJA ZAVIJENA U CRNO: Bilans žrtava porastao na DESET, Španci proglasili trodnevnu žalost! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.02.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova tragedija je zavila grad u crno, a gradonačelnica Marija Hoze Katala proglasila je trodnevnu žalost.

NOVOROĐENČE UMRLO U STRAVIČNOM POŽARU, VALENSIJA ZAVIJENA U CRNO: Bilans žrtava porastao na DESET, Španci proglasili trodnevnu žalost! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Youtube/ Guardian News

U Valensiji, španskom gradu koji je nedavno bio poprište stravičnog požara u stambenoj zgradi, broj poginulih porastao je na 10.

Među žrtvama su članovi iste porodice - otac, majka, trogodišnja devojčica i novorođenče. Ova tragedija je zavila grad u crno, a gradonačelnica Marija Hoze Katala proglasila je trodnevnu žalost, prenosi Efe.

Potresne scene i herojski vatrogasci

Prema navodima španskog Centra za hitno informisanje i koordinaciju, četiri povređene osobe su otpuštene iz bolnice, dok se dva vatrogasca i dalje bore za oporavak. Policija je intenzivno tragala za potencijalnim žrtvama, dok su vatrogasne i ekipe hitne pomoći bile angažovane na licu mesta.

Uzrok požara i reakcija premijera

 

Šef Istražnog suda broj 10 u Valensiji otvorio je postupak za istragu uzroka i okolnosti požara i odredio tajnost postupka u trajanju od mesec dana, kako bi zaštitio policijsku istragu i privatnost žrtava i njihovih porodica. Premijer Španije Pedro Sančez obećao je zajednici pomoć, kao i brzo prikupljanje informacija, navodi Una.

Element koji je ubrzao širenje plamena

Ekspertkinja Ester Pućades istakla je da je poliuretan, koji se koristi za oblaganje fasada, glavni uzrok brzog širenja plamena. Požar je izbio u četvrtak u poslepodnevnim časovima i za samo pola sata zahvatio celu zgradu sa 14 spratova i 138 stanova, a ubrzo se proširio na susednu zgradu.

Ova tragedija ostavila je dubok trag u gradu, a španska javnost i nadležne institucije i dalje tragaju za odgovorima o uzrocima i posledicama ovog strašnog događaja.

(Efe/Una)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading