DVE VERZIJE KAKO JE MOSKVA DOŠLA DO KUZMINOVA: Objavljeni novi detalji ubistva ruskog pilota u Španiji (VIDEO)

Autor:

Svet

23.02.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga je i dalje u toku i u tajnosti.

DVE VERZIJE KAKO JE MOSKVA DOŠLA DO KUZMINOVA: Objavljeni novi detalji ubistva ruskog pilota u Španiji (VIDEO)

Foto: Printscreen Youtube Головне управління розвідки МО України

Telo Maksima Кuzminova, ruskog pilota helikoptera koji se predao Ukrajini, nalazi se i dalje u Institutu za pravnu medicinu u Alikanteu i čeka na zvaničnu identifikaciju.

Kuzminov je ubijen na parkingu stambene zgrade u gradiću Viljahojosa na španskoj obali Mediterana koji se nalazi u blizini popularnog turističkog letovališta Benidorm. Ubijeni muškarac je imao kod sebe lažnu ličnu kartu, međutim, Ukrajina je potvrdila da je u pitanju Maksim Кuzminov koji je prošlog avgusta sleteo helikopterom u vazdušnu bazu u Harkovu, a da nije obavestio ostatak posade o svojoj odluci da prebegne.

Kuzminov je od Кijeva dobio nagradu od 500.000 dolara, dok mu je Moskva navodno ucenila glavu i pokrenula sudski postupak za izdaju.

Ubistvo, koje španske obaveštajne službe pripisuju direktnom naređenju ruskih vlasti, istražuje Civilna garda pod strogom tajnošću i pod nadzorom istražnog suda u Alikanteu.

Izvori iz španske vlade navode da je Кuzminov odlučio da se nastani u primorskom gradu gde živi i oko 1.200 Ukrajinaca i 800 Rusa. Španska vlada mu je navodno obezbedila lažnu ličnu kartu, ali ne i zaštitu. Takođe nema dokaza da je ikada ranije putovao u Španiju. Kuzminov je odlučio da se nastani u stambenoj četvrti La Кali koja se nalazi pored plaže. Taj deo grada je pun objekata sa istočnoevropskim proizvoda, međutim, Кuzminov ih je izbegavao da ga neko ne bi prepoznao. Komšije iz zgrade su skoro svi bili stranci koji dolaze tokom turističke sezone i jedva da su se poznavali. Lokalni mediji navode da se Kuzminov retko upuštao u razgovor.

Ispred zgrade nalazi bar koji vode ljudi iz Istočne Evrope, međutim, vlasnici kažu da Кuzminov nikada nije dolazio. Navodno je više voleo da doručkuje samo sto metara dalje u drugom objektu gde bi naručio beli i tostirani komad hleba preliven svežim paradajzom i narezanom šunkom, što je tradicionalni doručak za uglavnom španske kupce koji se tamo okupljaju.

- Bio je običan momak. Ni po čemu se nije isticao. Sedeo je i nije razgovarao ni sa kim - navode iz bara.

Pilot je takođe više voleo da kupuje namirnice u španskom supermarketu uprkos činjenici da se na manje od sto metara od mesta zločina nalazi lokal specijalizovan za istočnoevropske proizvode. Nedaleko se nalazi i pravoslavni hram koji posećuju pripadnici istočnoevropske zajednice.

Neki svedoci rekli su lokalnoj policiji da su videli kako automobil velikom brzinom napušta parking gde je Кuzminov pogođen. Nije razjašnjeno da li je u automobilu putovao jedan počinilac ili više njih, iako izvori španskih obaveštajaca pretpostavljaju da su dvojica naoružanih napadača prešla granicu sa Španijom da bi obavili posao i verovatno ponovo otišli.

Istražuje se i kako su za skrovište prebeglog pilota saznali Rusi.

Za sada postoje dve glavne teorije. Jedna je da ga je prepoznao kolega iz Rusije dok je druga, koju inače podržavaju ukrajinske tajne službe, da je pilot nazvao svoju devojku da je zamoli da ga poseti u njegovoj novoj španskoj rezidenciji.

Istraga je i dalje u toku i u tajnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading