JEZIV SNIMAK NAPADA AJKULE NA GRUPU RONILACA NA MALDIVIMA: Kamera zabeležila uznemirujući trenutak (VIDEO)

Autor:

Svet

12.02.2024

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad ajkule na ronioce na Maldivima: Zastrašujući trenutak zabeležen kamerom

JEZIV SNIMAK NAPADA AJKULE NA GRUPU RONILACA NA MALDIVIMA: Kamera zabeležila uznemirujući trenutak (VIDEO)

Foto: instagram


Vodič za podvodni ribolov iz Кajmanskih ostrva, Кameron Кirkonel, nedavno je podelio snimak napada ajkule na grupu ronilaca na svojoj Instagram stranici, podstičući svojih 126.000 pratilaca da budu oprezni prilikom ronjenja. Kirkonel je istakao da je ovo "zabavno" ronjenje sa ajkulama na Maldivima primer situacije koja se činila bezopasnom, ali se pretvorila u zastrašujući incident.

 

 


Upozorenje vodiča: Razmislite pre ronjenja sa ajkulama

Vodič je istakao da ovaj napad služi kao podsetnik da se dobro razmisli pre odlaska na ronjenje sa ajkulama. Takođe, pozvao je na zabranu turistima da rone sa ovim predatorima, ističući opasnosti koje mogu da se jave čak i kad se čini da je situacija pod kontrolom.

Reakcije na napad

Napad ajkule na Maldivima privukao je pažnju lokalnih medija, a komentari ispod snimka ukazuju na to da su ronioci pokušali da oslobode ajkulu koja je bila zapetljana u konopac ili mrežu. Iako niko nije teže povređen, napad je izazvao paniku među roniocima, dok je ajkula u svom izbezumljenom stanju udarala sve oko sebe.

Statistika napada ajkula širom sveta

Svake godine beleži se oko 100 napada ajkula širom sveta, što nas podseća da su ovi predatori nepredvidivi i da je neophodno da se pridržavamo sigurnosnih mera prilikom ronjenja u njihovom prirodnom staništu.

Napad ajkule na ronioce na Maldivima je podsetnik na to da priroda može biti nepredvidiva, te da je neophodno da se ronioci i turisti koji se upuštaju u ovu vrstu avantura budu svesni potencijalnih opasnosti.

 

 

(SUN)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading