NE PRIHVATA "NJET": Glavni Putinov rival na izborima izbačen sa liste kandidata, a onda je uradio OVO

Autor:

Svet

12.02.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centralna izborna komisija Ruske Federacije odbila je kandidaturu Nadeždina smatrajući da nije imao dovoljan broj potpisa

NE PRIHVATA "NJET": Glavni Putinov rival na izborima izbačen sa liste kandidata, a onda je uradio OVO

Foto: youtube.com/BBC News

Predsednik Rusije Vladimir Putin imaće na izborima u martu trojicu rivala, ali ne i Borisa Nadeždina koji je važio za jedinog koji bi makar malo mogao da mu pomrsi račune.

Centralna izborna komisija Ruske Federacije odbila je kandidaturu Nadeždina smatrajući da nije imao dovoljan broj potpisa.

Nadeždin, koga je stranka Građanska inicijativa predložila na predsedničkim izborima Rusije, podneo je dve tužbe Vrhovnom sudu kojima osporava propise Centralne izborne komisije Ruske Federacije koji regulišu postupak prikupljanja birača potpisa i overa potpisnih listova.

Nadeždin je dodao da 16. februara namerava da podnese treći i glavni zahtev Vrhovnom sudu Ruske Federacije, da ospori odbijanje Centralne izborne komisije da se registruje kao predsednički kandidat.

"Danas podnosimo još dve tužbe: osporavanje forme izjave i osporavanje forme notarske liste inkasatora", napisao je on.

Centralna izborna komisija saopštila je da je na osnovu 60.000 potpisa za Nadeždina čak 9.147 proglašeno nevažećim.

Za registraciju, udeo nevažećih potpisa ne bi trebalo da prelazi 5 odsto. Ukupno, Nadeždin je CIK-u predao skoro 105 hiljada potpisa.

Vladimir Putin uveliko se sprema za izbore u martu, a nedavni, najgledaniji politički intervju svih vremena koji je obavio sa američkim novinarom Takerom Karlsonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading