PRONAĐENA TELA VOJNIKA: Tragičan kraj potrage za mladićima koji su bili u srušenom helikopteru

Autor:

Svet

08.02.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marinci su poleteli iz vazduhoplovne baze u okviru redovne obuke

PRONAĐENA TELA VOJNIKA: Tragičan kraj potrage za mladićima koji su bili u srušenom helikopteru

Foto: shutterstock

Petorica marinaca koji su bili u helikopteru američke mornarice koji se u utorak uveče srušio u planinama San Dijega, izgubili su život.

"Sa teškim srcem i dubokom tugom moram da saopštim da je poginulo pet sjajnih marinaca iz 3d krila marinske avijacije i "Letećih tigrova" tokom sinoćnjeg trenažnog leta", rekao je general Majkl Džej Borgšalt.

Helikopter "CH-53E Super Stallion" poleteo je iz vazdušne baze u blizini Las Vegasa i trebalo je da sleti u Miramar kod San Dijega, međutim iz helikoptera su su zatražili pomoć od šerifa San Dijega i Civilne vazdušne straže, prenosi CNN.

Helikopter "CH-53E Super Stallion" pronašle su civilne vlasti u 9 ujutro po lokalnom vremenu, oko osam sati nakon što je prijavljeno da nije na vrijeme sleteo u bazu Miramar u Kaliforniji.

Marinci su poleteli iz vazduhoplovne baze u Nevadi, u okviru redovne obuke.

Protekle godine zabeleženo je više incidenata sa američkim vojnim letelicama, uključujući i pad helikoptera "Osprej V-22" kod obale Japana krajem novembra. U toj nesreći je poginulo osam pripadnika američkih snaga.

Pet američkih vojnika poginulo je u padu helikoptera u području Mediterana tokom obuke ranije istog meseca, dok se još jedan "Osprej" srušio u Australiji u avgustu. U toj nesreći su poginula tri marinca.

Još tri vojnika su poginula, a jedan povređen kada su se dva helikoptera u aprilu sudarila na Aljasci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading