POGINUO BIVŠI PREDSEDNIK ZEMLJE! Srušio se helikopter sa četiri osobe, SAMO JE ON IZGUBIO ŽIVOT

Autor:

Svet

06.02.2024

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji lider zemlje bio je u letelici koja se iznenada srušila

POGINUO BIVŠI PREDSEDNIK ZEMLJE! Srušio se helikopter sa četiri osobe, SAMO JE ON IZGUBIO ŽIVOT

Foto: youtube.com/la nacion

Bivši predsednik Čilea Sebastijan Pinera poginuo je danas u padu helikoptera na jugu zemlje, javio je lokalni list Tercera, pozivajući se na vladine izvore.

Novine su navele da su u helikopteru bile četiri osobe, a da su tri povređene.

Čileanska nacionalna agencija za katastrofe SENAPRAD potvrdila je da se helikopter srušio u južnom gradu Lago Ranco i da je jedna osoba poginula, a da su tri povređene.

Vlada nije odmah saopštila ko je bio u helikopteru, preneo je Rojters.

Sebastijan Pinera poslednjih godina bio je uspešan biznismen. Svedočio je brzom ekonomskom rastu, a onda i naglom padu nezaposlenosti tokom svog prvog predsedništva od 2010. do 2014. godine, u vreme kada su se mnogi trgovinski partneri i susedi Čilea suočavali sa sporijim rastom.

Njegov drugi mandat od 2018. do 2022. obeležili su nasilni protesti protiv nejednakosti koji su doveli do optužbi za kršenje ljudskih prava. Završeni su obećanjem vlade da će izraditi novi ustav.

Pinera je takođe bio najodgovorniji u zemlji tokom pandemije COVID-19. Čile je pod njegovim vođstvom zabeležio jednu od najbržih stopa vakcinacije na svetu.

Jedna od najboljih tačaka njegove prve administracije, koju je često hvalio i sam Pinera, bilo je spektakularno spasavanje 2010. godine 33 rudara koji su bili zarobljeni ispod pustinje Atakama.

Događaj je postao globalna medijska senzacija i bio je tema filma "The 33" iz 2014.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading