DIREKTOR ŠKOLE POSLAO ŠOKANTNO PISMO RODITELJIMA I UNEO PANIKU! Ne puštajte devojčice da idu same u školu!

Autor:

Svet

03.02.2024

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje direktora škole u Regensburgu: Roditelji, ne puštajte devojčice same u školu

DIREKTOR ŠKOLE POSLAO ŠOKANTNO PISMO RODITELJIMA I UNEO PANIKU! Ne puštajte devojčice da idu same u školu!

Foto: Shutterstock


Direktor katoličke škole za devojčice u nemačkom gradu Regensburgu izazvao je veliku pažnju javnosti svojim šokantnim pismom roditeljima, u kojem upozorava da ne puštaju devojčice da idu same u školu. Ovo pismo je izazvalo buru reakcija među roditeljima, ali i široj javnosti, s obzirom na ozbiljnost situacije koja je dovela do ovakvog upozorenja.

Žarište kriminala u blizini škole

U pismu koje je poslao roditeljima, direktor škole naglašava da su lokalni park i oblast železničke stanice postali žarište kriminala, čak i tokom dana, uprkos pojačanom prisustvu policije i službi bezbednosti. Ovim potezom direktor škole želi da podigne svest o ozbiljnosti situacije i da istakne potrebu za dodatnim oprezom prilikom kretanja učenica.

 

 


Preventivno delovanje

Portparolka Eparhije Regenzburg, Korin Vildtier, istakla je da je cilj pisma bio preventivne prirode i da nije namera da izazove nesigurnost kod roditelja i učenika. Direktor škole, Hans Lindner, takođe je naglasio da je ovo preventivno pismo i da je u periodu od 17 godina koliko je na čelu škole, bezbednost uvek bila prioritet, te da se nikada nije dogodio ozbiljniji incident.

Situacija sa kriminalom u Regensburgu

Pismo direktora škole došlo je kao reakcija na nedavne slučajeve navodnih silovanja u blizini železničke stanice, koja se nalazi u neposrednoj blizini škole. Portparolka policije istakla je da su brojke krivičnih dela, uključujući seksualne delikte i fizičke povrede, značajno porasle u 2023. godini u okolini železničke stanice, što je dodatni razlog za oprez.

Porast broja silovanja

U 2023. godini zabeležen je značajan porast slučajeva krivičnih dela, posebno seksualnih napada i fizičkih povreda u Bahnhofsviertelu, a brojke za ovu godinu se očekuju da će premašiti prethodne godine. Ovi podaci ukazuju na ozbiljnost situacije i potrebu za dodatnim merama bezbednosti, kako bi se zaštitile učenice i građani ovog dela grada.

Iako je ovo pismo izazvalo različite reakcije među roditeljima i javnošću, jasno je da je bezbednost dece i građana prioritet, te da je potrebno preduzeti dodatne mere kako bi se osiguralo sigurno okruženje za sve.

 

(Mittelbaierische Zeitung, Feniks)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading