HOROR! Avion se zakucao u kamp kućice - ima mrtvih! (VIDEO)

Autor:

Svet

02.02.2024

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do nesreće je došlo ubrzo nakon što je pilot aviona kontroli leta poslao poziv u pomoć.

HOROR! Avion se zakucao u kamp kućice - ima mrtvih! (VIDEO)

Foto: Printscreen/X

Avionska nesreća u kamp-parku na Floridi prouzrokovala je gubitak života najmanje nekoliko osoba. Incident se desio oko 19 časova u četvrtak, a pretpostavlja se da su žrtve ne samo putnici aviona, već i stanovnici kamp-prikolica i mobilnih kuća koje su uništene u rezultirajućem požaru.

 

 

Do nesreće je došlo ubrzo nakon što je pilot aviona kontroli leta poslao poziv u pomoć. Veruje se da je došlo do otkazivanja motora. Kako navode mediji, u pitanju je manji avion, ali u ovom trenutku nije poznato koliko je putnika bilo u avionu, kao ni odakle je poleteo ni na koju destinaciju.

On je ispričao i kako su izgledali trenuci pre pada.

"Kontrolni toranj je uhvatio radio vezu sa pilotom, koji je tražio pomoć, potom je avion nestao sa radara", rekao je Elers.

Kako je naglašeno, avion je direktno sleteo na barem jednu kamp-kućicu u kojoj su se u trenutku udara nalazile najmanje dve osobe. Požar je brzo zahvatio kuću, ali prema izjavi Elera, ljudi unutar kućice su uspeli da se evakuišu. Trenutno se sprovodi pretraga terena.

Prema prvobitnim informacijama, u pitanju je avion Beechcraft Bonanza V35, čiji kapacitet iznosi ukupno šest putnika, uključujući pilota.

Šta raditi u slučaju avionske nesreće?

U slučaju avionske nesreće, važno je zadržati smirenost i preduzeti određene korake kako biste maksimizirali svoju bezbednost. Evo nekoliko opštih smernica:

Ostanite smireni:
Održavanje smirenosti je ključno. Pokušajte kontrolisati svoj strah i paniku kako biste mogli racionalno razmišljati.

Pronađite sigurno mesto:
Ako ste unutar aviona, potrudite se da pronađete najsigurnije mesto, obično u sredini aviona i dalje od krila. Ako ste na zemlji, pokušajte pronaći sklonište, daleko od mesta pada aviona i eventualnog požara.

Osluškujte uputstva posade:
Ako ste putnik, poslušajte i sledite uputstva kabinskog osoblja. Oni su obučeni za takve situacije i mogu vam pružiti ključne informacije.

Koristite opremu za spašavanje:
Ako avion ima spasilačku opremu, koristite je u skladu sa uputstvima. To može uključivati pojaseve, prsluke za spasavanje i druge predmete koji vam mogu pomoći da ostanete bezbedni.

Napustite avion brzo i redosledom:
Ako je potrebno evakuisati avion, to uradite brzo i redosledom koji vam je saopšten. Nemojte zadržavati proces evakuacije pokušavajući poneti svoje stvari.

Udaljite se od opasnosti:
Ako ste na zemlji, udaljite se od mesta pada aviona, posebno ako postoje dim i vatra. To može smanjiti rizik od ozbiljnijih povreda.

Pozovite pomoć:
Ako je moguće, odmah obavestite hitne službe o nesreći i dajte im tačne informacije o mestu događaja.

Pratite uputstva lokalnih vlasti:
Ako je nesreća imala šire posledice, pratite uputstva lokalnih vlasti i hitnih službi.

Važno je napomenuti da su specifični postupci zavisni od mnogo faktora, uključujući vrstu avionske nesreće, mesto i uslove. Stoga, uvek je preporučljivo pratiti uputstva i smernice stručnjaka i nadležnih osoba u konkretnoj situaciji.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading