OLUJA PARALISALA DRŽAVU, UDARI VETRA OPASNI PO ŽIVOT: Građani ne smeju danas na ulice, a evo čega se NAJVIŠE PLAŠE (VIDEO)

Autor:

Svet

22.01.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udari vetra prouzrokovali su veliku štetu na mnogim objektima

OLUJA PARALISALA DRŽAVU, UDARI VETRA OPASNI PO ŽIVOT: Građani ne smeju danas na ulice, a evo čega se NAJVIŠE PLAŠE (VIDEO)

Foto: youtube.com/sky news

Britanska Meteorološka služba izdala je upozorenja na oluju Iša sa udarima vetra brzine i do 160 kilometara na sat, opasnim po život u priobalnim područjima.

U upozorenju se navodi da će vremenske neprilike izazvane olujom Iša izazazvati poremećaje saobraćaja i putovanja širom zemlje, prenosi Gardijan.

Za Severnu Irsku, kao i za delove Škotske i severne Engleske ranije je izdato upozorenje na tornada koje je isteklo u nedelju kasno uveče.

Meteorološka služba je danas do ranih jutarnjih sati izdala dva žuta meteo-alarma na vetar i crveno meteo-upozorenje za delove severne Škotske, dok su se železnički, pomorski i vazdušni saobraćaj suočili sa prekidima, obustavama, otkazivanjem linija i kašnjenjem brojnih usluga.

Narod zbog svega ne sme na ulice - radnici gledaju da posao obavljaju od kuće dok se roditelji plaše da decu pošalju u škole.

U Belfastu je jednu osobu udario deo urušenog objekta nakon što su se od vetra pomerile građevinske skele, ali je hitna pomoć intervenisala i pomogla povređenoj osobi na licu mesta.

Meteorološka služba je saopštila da su kasno u nedelju udari vetra od oko 160 kilometara na sat zabeleženi u Brizli Vudu u Nortamberlendu i u Kapel Kjurigu u severnom Velsu.

Upozorava se na moguće nestanke struje, leteci otpad, ometanje putovanja i opasne uslove u blizini morske obale, uključujuci visoke talase.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading