"U BERLINU JE MOGUĆ MAJDAN!" Medvedev o masovnim protestima poljoprivrednika: Sumnjamo da će Olaf Šolc preživeti

Autor: Tanjug

Svet

08.01.2024

23:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protesti se održavaju u gotovo svim saveznim državama.

"U BERLINU JE MOGUĆ MAJDAN!" Medvedev o masovnim protestima poljoprivrednika: Sumnjamo da će Olaf Šolc preživeti

Foto: Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev ocenio je da postoji mogućnost da se u Berlinu dogodi ''Majdan'' usled protesta nemačkih farmera i rastućih troškova podrške Ukrajini.

- Štrajkovi u Nemačkoj: poljoprivrednici blokirali veliki deo zemlje. Subvencije su prestale, a astronomske sume potrošene na Ukrajinu i dalje rastu. Istovremeno, Nemačka je njen glavni sponzor. Ako se tako nastavi, Banderove pristalice će doneti svoje dokazano oružje za Berlin – Majdan. U ovom slučaju sumnjamo da će nemački kancelar Olaf Šolc preživeti. Gledamo događaje sa zlonamernim interesovanjem - napisao je Medvedev, prenose RIA Novosti.

Nemački farmeri stupili su danas u štrajk širom Nemačke i traktorima blokirali više auto-puteva u znak protesta zbog vladinih mera za spas budžeta.

Protesti se održavaju u gotovo svim saveznim državama.

Šolc je danas izjavio da zemlje EU treba da povećaju izdatke za vojnu pomoć Ukrajini prilikom usvajanja novog budžeta za 2024. godinu, kao što je Nemačka već učinila.

Trenutni budžetski projekat Nemačke predviđa osam milijardi evra za vojnu podršku Kijevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading