UŽAS NA PLANINI: Majku i ćerku zatrpala lavina! Došle zbog novogodišnje čarolije, a onda se dogodila tragedija

Autor:

Svet

04.01.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majku i ćerku zatrpala je lavina u finskom delu Laponije, saopštili su spasioci iz tog područja.

UŽAS NA PLANINI: Majku i ćerku zatrpala lavina! Došle zbog novogodišnje čarolije, a onda se dogodila tragedija

Foto: RINA

Policija je rekla da je devojčica pronađena u četvrtak ujutru

Nalazila se nedaleko od mesta na kojem je u utorak pronađena njena majka.

"Redosled događaja nakon hitnog poziva jedva da je potpuno jasan, ali izgleda da su veoma loši vremenski uslovi u kombinaciji sa lavinom izazvali ovu tužnu i neobičnu nesreću", rekao je Kirsi Huhtamaki, komesar za zločine koji vodi istragu.

Kako se navodi, one su bile na skijanju kada ih je zadesila ova nesreća usled strašnih vremenskih uslova koji su zadesili sever Evrope.

Danska policija je zamolila svoje sugrađane da izbegavaju nepotrebna putovanja jer su sneg i vetar zadesili sever i zapad zemlje.

Finska i Švedska su u utorak zabeležile najniže temperature ove zime nakon što se živa u termometru spustila čak 40 stepeni ispod nule, kao rezultat hladnoće koja je vladala u nordijskom regionu, prenosi Telegraf.rs.

Danas je termometar u Švedskoj pokazao je -43,6 stepeni. Prošlo je 25 godina otkako je zemlja poslednji put osetila takvu hladnoću, a prizori koji stižu iz ove evropske zemlje su spektakularni.

Međutim, hladnoća i sneg stvorili su velike probleme, a stotine automobila zaglavljeno je u snegu na putu E22 između Horbija i Kristijanstada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading