SKANDAL! DOBITNIK NOBELOVE NAGRADE ZA MIR U ZATVORU: Narod u neverici, a ova žena jedina zna PRAVU ISTINU o njemu

Autor:

Svet

02.01.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona tvrdi da nije sve onako kako se svetu plasira

SKANDAL! DOBITNIK NOBELOVE NAGRADE ZA MIR U ZATVORU: Narod u neverici, a ova žena jedina zna PRAVU ISTINU o njemu

Foto: youtube.com/nobel prize

Vrhovni sud u Bangladešu osudio je Muhamada Junusa, dobitnika Nobelove nagrade za mir na šest meseci zatvora.

Uprkos činjenici da je više od 170 svetskih zvaničnika i Nobelovaca apelovalo na sud da ne donosi takve skandalozne odluke, Junus je morao iza rešetaka zbog kršenja zakona o radu.

Junus je osuđen kao vlasnik Grameen Telecoma, neprofitne organizacije koja se našla u središtu skandala.

Čelnica Trećeg radnog suda u glavnom gradu Bangladeša Daki, Šeik Merina Sultan, objasnila je u svojoj presudi da je 67 zaposlenih u toj firmi trebalo da bude primljeno na neodređeno vreme. 

“Nije ostvarena participacija zaposlenih, nisu ni formirani fondovi iz kojih bi se isplaćivale plate kada radnik ne bi mogao da radi zbog bolesti ili nekog drugog razloga. Prema politici kompanije, pet posto dividende trebalo bi da bude raspodeljeno radnicima, što on nije učnio”, rekla je sutkinja Sultan u presudi.

Republika

Foto: hindustan times printscreen

Muhamad Junus (na slici u sredini)

Dobitnik Nobelove nagrade za mir suočio se i sa nekoliko drugih optužbi koje uključuju navodnu korupciju i proneveru sredstava. Vodeći mediji navode da se sve ovo Junusu dešava jer je u lošim odnosima sa premijerkom zemlje, Šeikom Hasinom.

“On je krvopija. Kao vlasnik Grameen banke koristio je silu i druga sredstva kako bi vratio kredite od siromašnih seoskih žena”, rekla je Hasina dodajući da je uvek ponižavao žene i da nikad nije bio fer prema svojim zaposlenima u firmi.

Na kraju je više puta isticala da svet ni ne zna pravu istinu o njemu, koju znaju svi u Bangladešu, zbog čega je obmanuo ljude da se zalaže za mir i da je dobročinitelj.

Grameen Telecom Mohamada Junusa poseduje 34 posto najveće kompanije mobilne telefonije u zemlji Grameenphone, “mlađe sestre” norveškog Telenora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading