ŠOK GODINE U RUSIJI: Putina NEĆE nijedna partija, na izbore izlazi SAM!

Autor:

Svet

16.12.2023

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je ranije u razgovoru sa jednim od dobitnika državne nagrade za podvige u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat

ŠOK GODINE U RUSIJI: Putina NEĆE nijedna partija, na izbore izlazi SAM!

Foto: Tanjujg/ap

Vladimir Putin neće na izborima za predsednika Rusije biti kandidat partije, već će skupljati potpise.

Ovo je izjavio lider partije "Pravedna Rusija" Sergej Mironov nakon sastanka inicijativne grupe za kandidivanje Vladimira Putina na mesto šefa države.

- Danas će na sastanku Organizacionog komiteta biti saopšteno da ga neće kandidovati nijedna partija, ni ‘Jedinstvena Rusija’ ni naša partija. On će skupljati potpise - rekao je on, prenosi Sputnjik.

Dodao je da će "Pravedna Rusija" skupljati potpise zajedno sa "Narodnim frontom".

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je ranije u razgovoru sa jednim od dobitnika državne nagrade za podvige u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat.

Sadašnja ovlašćenja ruskog predsednika ističu 7. maja naredne godine.

Vladimir Putin izjavio je u petak Rusija će sprečiti bilo kakva strana mešanja u predstojeće izbore, istakao je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

- Svako mešanje u unutrašnje stvari Rusije biće zaustavljeno i suzbijeno, u skladu sa ruskim zakonom. Mi ćemo štititi slobodu našeg naroda, njegov suverenitet i pravo da bira svoju budućnost. Narod i samo narod Rusije je taj koji su jedini izvor moći u našoj zemlji - rekao je Putin na sastanku sa liderima partija u donjem domu parlamenta Državne dume, prenosi Tas.

On je dodao da predizborna kampanja treba da bude konkurentna, a izbori sprovedeni na transparentan i legitiman način uz poštovanje demokratskih procedura.

- Sve treba da se odvija na konkurentskoj osnovi i u punoj saglasnosti sa ruskim zakonom - naglasio je Putin.

Prvi čovek Ruske federacije je istakao da na predstojećim izborima treba da, uz potpuno poštovanje demokratskih procedura, budu obezbeđeni legitimitet i transparentnost glasanja.

Izbori za predsednika Rusije biće održani od 15. do 17. marta 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading