POKRENUTA ISTRAGA O OPOZIVU DŽOA BAJDENA! Ispituje se da li je imao koristi od sumnjivih poslova svog sina Hantera

Autor:

Svet

14.12.2023

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za odobrenje istrage glasao je 221 zastupnik, protiv je bilo 212.

POKRENUTA ISTRAGA O OPOZIVU DŽOA BAJDENA! Ispituje se da li je imao koristi od sumnjivih poslova svog sina Hantera

Foto: Tanjug-AP

Predstavnički dom Kongresa SAD glasao je sinoć za formalizaciju istrage o opozivu predsednika Džoa Bajdena, prenosi Rojters.

Za odobrenje istrage glasao je 221 zastupnik, protiv je bilo 212. Dom, koji inače kontrolišu republikanci, istražuje da li je Bajden imao koristi od spoljnih poslova njegovog 53-godišnjeg sina Hantera Bajdena, nekoliko sati nakon što je mlađi Bajden odbio poziv za svedočenje iza zatvorenih vrata.

Republikanci: Bajden i njegova porodica su imali koristi

Republikanci takođe tvrde da su Bajden i njegova porodica imali koristi od odluka u kojima je Bajden stariji učestvovao dok je bio potpredsednik SAD, od 2009. do 2017. godine.

Bela kuća je odbacila istragu kao neosnovanu i politički motivisanu. Bajden se sprema za mogući revanš na izborima 2024. sa svojim republikanskim prethodnikom Donaldom Trampom. Tramp je prvi predsednik u istoriji SAD koji je dva puta smenjen i trenutno se priprema za četiri krivična suđenja.

Republikanci su ranije optužili predsednika SAD i njegovog sina za trgovinu uticajem, ali je Bela kuća odbacila te tvrdnje. Hanterov intervju za potkast objavljen je dan nakon što je američko Ministarstvo pravde podiglo novu krivičnu prijavu protiv Hantera Bajdena, optužujući ga da nije platio porez od 1,4 miliona dolara, dok je, kako je navedeno u optužnici američkog suda u Kaliforniji, trošio milione dolara na raskošan način života.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading