PAO LIFT, NAJMANJE ČETIRI OSOBE POVREĐENE! Puklo je kao da je bomba pala

Autor:

Svet

11.12.2023

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zasad nema sumnje da je postojala namera da dođe do nesreće

PAO LIFT, NAJMANJE ČETIRI OSOBE POVREĐENE! Puklo je kao da je bomba pala

Foto: pixabay.com

Najmanje četiri osobe povređene su kada se montažni lift srušio danas na zemlju na građevinskoj konstrukciji u Stokholmu, saopštila je švedska poilicija.

Lift je pao sa 20 metara visine, a portparol spasilačke službe Kurt Jonson rekao je za švedsku agenciju TT da je povređeno četiri ili pet osoba, na severu grada.

Policija je navela da zasad nema sumnje da je postojala namera da dođe do nesreće, ali je pokrenuta preliminarna istraga o kršenju uslova na radnom mestu, navodi AP.

Povređeni se trenutno nalaze u bolnici u Stokholmu. Dve osobe zadobile su prelom ruku, odnosno nogu, dok su ostale dve lakše povređene ali će ostati na posmatranju.

Prema pisanju lokalnih medija, dosad se ovakvi i slični slučajevi nisu dešavali na građevinskim konstrukcijama u gradu.

Očevici koji su se zadesili na licu mesta istakli su da je tresak bio strahovit kao i da se čulo zapomaganje povređenih.

- Prolazio sam kraj građevine kada je samo puklo nešto. Kao da je bomba pala. Pomislio sam u trenutku da je neko bombardovanje počelo pa sam pogledao u vazduh. Ispostavilo se da je lift pao na građevini - rekao je za Aftonbladet Jerg Svenson, radnik iz pekare koja se nalazi kraj građevine.

Stokholm generalno važi za jedan od tri najsigurnija grada Skandinavije kada je reč o uslovima rada za građevince. Lokalni listovi navode da se skoro nije dogodilo ništa slično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading