POLICIJI REKLA DA JE 30 GODINA TRPELA NASILJE: U NASTUPU LUDILA muža polila acetonom i ZAPALILA! U sekundi se pretvorio u BUKTINJU, umro u bolnici (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

09.12.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilski policija istražuje šokantni slučaj u kojem je žena u ponedeljak navodno zapalila svog supruga na ribljoj pijaci. Žrtva, 50-godišnji Andre Čapeta, preminuo je u petak ujutro u bolnici u Rio de Žaneiru od opekotina koje je zadobio u incidentu.

POLICIJI REKLA DA JE 30 GODINA TRPELA NASILJE: U NASTUPU LUDILA muža polila acetonom i ZAPALILA! U sekundi se pretvorio u BUKTINJU, umro u bolnici (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen Daily Mail

Supruga, Ana Marija Paiša, navodno ga je polila zapaljivom tečnošću acetonom i zapalila upaljačem dok je Čapeta sedeo za stolom na ribljoj pijaci. Paiša je uhapšena u četvrtak ujutro, ali je puštena kasnije tokom dana jer sudija nije odobrio nalog za hapšenje.

Šef civilne policije, Flavio Fereira, izjavio je da je incident motivisan ljubomorom. On je takođe otkrio da je 30-godišnju vezu obeležilo nasilje u porodici.

Paiša je ispričala istražiteljima da je pretučena prije nego što je zapalila muža i da je reagovala u samoodbrani, što su oni odbacili.

„Ono što ona kaže nije ono što snimak pokazuje. On prikazuje žrtvu kako sedi u stolici. Ona stiže, hladna, baci tečnost i pali ga. Ona u tom trenutku nije bila u ranjivoj situaciji, nije bila u situaciji u kojoj bi bila neposredno napadnuta.. Naprotiv, kao što sam rekao, on je sedeo i nije predstavljao nikakav rizik po njen fizički integritet u tom trenutku“, rekao je Fereira. 

Istraga je još uvek u toku.

Posledice za ženu koja je zapalila svog muža mogu biti različite i zavise od mnogih faktora, uključujući zakone zemlje u kojoj se incident dogodio, okolnosti koje su dovele do incidenta, kao i dokaze koji su prikupljeni tokom istrage.

 

U nekim slučajevima, ako se može dokazati da je žena bila žrtva dugotrajnog zlostavljanja, moguće je da će se sudski postupak voditi drugačije. Na primer, postoji slučaj žene po imenu Fransin Hjuz koja je zapalila svog muža zbog zlostavljanja. Ona je oslobođena optužbi zbog privremenog ludila, takozvanog “sindroma kreveta u plamenu”, koji je kasnije izučavan u akademskim krugovima i korišćen u odbranama drugih žena koje su ubile svoje zlostavljače.

 

Međutim, važno je napomenuti da je svaki slučaj jedinstven i da će konačna presuda zavisiti od specifičnih detalja i okolnosti svakog pojedinačnog slučaja. Ukoliko je žena uhapšena, ona bi trebala da ima pravo na pravično suđenje i pristup pravnoj pomoći. Ako je osuđena za ubistvo, moguće kazne mogu uključivati dugotrajnu zatvorsku kaznu. U svakom slučaju, važno je da se pravda sprovede na pravičan i transparentan način.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading