CIKLON POSEJAO SMRT U INDIJI: U državi Tamil Nadu poginulo najmanje 14 ljudi, život PARALISAN, škole pretovrene U SKLONIŠTA

Autor:

Svet

08.12.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ciklon Mičaung pogodio je južnu indijsku državu Tamil Nadu, uzrokujući smrt najmanje 14 ljudi. Fabrike su zatvorene, a neke škole su pretvorene u privremena skloništa.

CIKLON POSEJAO SMRT U INDIJI: U državi Tamil Nadu poginulo najmanje 14 ljudi, život PARALISAN, škole pretovrene U SKLONIŠTA

Foto: Tanjug/AP

U blizini grada Čenaja nalaze se indijske ispostave nekoliko globalnih kompanija, uključujući Hjundai, Dejmler i tajvanske dobavljače za Epl, Fokskon i Pegatron. Iako su mnoge od njih, uključujući Fokskon i Pegatron, nastavile rad u roku od dva dana, neka postrojenja grupe TVS koja se nalaze u najteže pogođenim oblastima tek treba da se otvore.

Indijski ministar odbrane Radžnat Sing posetio je Čenaj i najavio da će vlada odvojiti 4,5 milijardi rupija (54 miliona dolara) za obnovu posle nanetih šteta u državi. Federalna vlada dodatno je odobrila projekat koji će koštati 5,6 milijardi rupija (67 miliona dolara) za kontrolu poplava.

Međutim, stručnjaci smatraju da poboljšan sistem drenaže vode ne bi bio u stanju da spreči poplave izazvane jakim kišama. “Ovakvo rešenje pomoglo bi u slučajima umerenih kiša, ali ne i jakih pljuskova”, izjavio je Raž Bagat, građevinski inženjer i stručnjak za geoanalitiku.

Ovonedeljne poplave u Čenaju obnovile su sećanja na velike štete prouzrokovane poplavama pre osam godina, u kojima je život izgubilo oko 290 ljudi.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading