OVO JE NAJSKUPLJA DRŽAVA ZA ŽIVOT NA CELOM SVETU! Ima mali boj stanovnika, svi zaposleni, a gotovo ceo budžet izdvaja se za OBRAZOVANJE I SOCIJALNA DAVANJA! (VIDEO)

Autor:

Svet

02.12.2023

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interesantna činjenica je da se na Bermudima više od 80 posto budžeta izdvaja za socijalna davanja i obrazovanje, što govori o visokom stepenu brige o stanovništvu i ulaganju u obrazovanje.

OVO JE NAJSKUPLJA DRŽAVA ZA ŽIVOT NA CELOM SVETU! Ima mali boj stanovnika, svi zaposleni, a gotovo ceo budžet izdvaja se za OBRAZOVANJE I SOCIJALNA DAVANJA! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Youtube/Travel Global

Prema nedavno objavljenim podacima platforme "World of Statistics", Bermudska Ostrva su proglašena za najskuplju zemlju za život na svetu. Ova prelepa ostrvska država, koja se nalazi u Atlantskom okeanu, ima visok standard života i visok procenat bruto društvenog proizvoda koji dolazi od turizma.


Iako Bermudska Ostrva imaju visok standard života, zanimljivo je da nemaju previše stanovnika. U glavnom gradu Hamiltonu živi oko 3000 ljudi, što može biti iznenađujuće za zemlju sa tako visokim troškovima života. Takođe, Bermudi su poznati kao poreski raj, a na ostrvima se nalaze kreditne institucije i osiguravajuća društva.



Interesantna činjenica je da se na Bermudima više od 80 posto budžeta izdvaja za socijalna davanja i obrazovanje, što govori o visokom stepenu brige o stanovništvu i ulaganju u obrazovanje. Takođe, nezaposlenost je praktično nepostojeća, što je izuzetno retko u današnjem svetu.


Pored Bermudskih Ostrva, na listi najskupljih zemalja za život nalaze se i Švajcarska, Kajmanska Ostrva, Bahami i Island. Sve ove zemlje karakteriše visok standard života, ali i visoki troškovi koji idu uz to.

Bonus video


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading