DVOGODIŠNJAKINJA POSTALA NAJMLAĐI ŽENSKI ČLAN MENSE IKADA! Ujedno i Ginisova rekorderka, a evo čime je to i zaslužila!

Autor:

Svet

02.12.2023

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji devojčice Džejson i Amanda, primetili su Ajlinu sposobnost da čita reči unazad, nakon čega su uočili reči ispisane raznobojnim slovima na igračkama po kući, kao i reč "mačka" pored porodičnog ljubimca Bugera.

DVOGODIŠNJAKINJA POSTALA NAJMLAĐI ŽENSKI ČLAN MENSE IKADA! Ujedno i Ginisova rekorderka, a evo čime je to i zaslužila!

Foto: guinnessworldrecords.com

Dvogodišnja Ajla MekNeb iz američke savezne države Kentaki postala je najmlađi ženski član Mense, a takođe je ostvarila Ginisov rekord.

Roditelji devojčice Džejson i Amanda, primetili su Ajlinu sposobnost da čita reči unazad, nakon čega su uočili reči ispisane raznobojnim slovima na igračkama po kući, kao i reč "mačka" pored porodičnog ljubimca Bugera.


MekNebovi su kontaktirali psihologa koji je testirao inteligenciju devojčice, za koju je napravio izuzetak nakon što je čuo za njene talente, preneo je Gardijan.

Nakon što je u junu 2022. ostvarila rezultat od 99 percentila inteligencije za dati uzrast na Stendford-Binet IQ testu, Ginis je zvanično priznao Ajlu kao najmlađeg ženskog člana Mense, neprofitne organizacije koja u svoje članstvo prima osobe koje postignu rezultat od najmanje 98 percentila na Stendford-Binet ili drugim standardizovanim IQ testovima.


Porodica MekNeb se nada da će učlanjenjem u Mensu naći zajednicu roditelja s kojima mogu da podele iskustva i pronađu individualni plan obrazovanja za Ajlu, piše Tanjug.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading