CELA ZEMLJA U STRAHU! Vladimir Putin doneo novi ukaz!

Autor:

Svet

01.12.2023

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko ministarstvo odbrane je odmah po objavi ukaza izdalo saopštenje objašnjavajući to povećanje i povećanjem prietnji uperenih ka Rusiji i vezanih za sprovođenje specijalne vojne operacije (u Ukrajini) i nastavak proširenja NATO.

CELA ZEMLJA U STRAHU! Vladimir Putin doneo novi ukaz!

Foto: Tanjujg/ap

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je potpisao ukaz kojim se odobrava povećanje broja vojnika u ruskoj vojsci za 15 odsto, a to je objasnio "porastom prijetnji" vezanih za sukob u Ukrajini.

Vojska treba da broji 2,2 miliona pripadnika, od čega 1,32 miliona vojnika, prema ukazu koji je objavila vlada.



U prethodnom ukazu iz avgusta 2022. godine, predviđen broj pripadnika vojske određen je na dva miliona, od čega 1,15 miliona vojnika. Konkretno to predstavlja, ne računajući civilno osoblje, povećanje od 169.372 vojnika, što je oko 15 odsto od sadašnjeg broja borbenih snaga.

Rusko ministarstvo odbrane je odmah po objavi ukaza izdalo saopštenje objašnjavajući to povećanje i povećanjem prietnji uperenih ka Rusiji i vezanih za sprovođenje specijalne vojne operacije (u Ukrajini) i nastavak proširenja NATO.

- U  toku je i povećanje kombinovanih oružanih snaga NATO Alijanse kod ruskih granica i raspoređivanje dodatnih sredstava vazdušne odbrane, i oružja za napad - saopštilo je Ministarstvo.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading