RUSKI SNAJPERISTI VRŠE MASAKR KOD AVDEJEVKE: Odred "Kluni" SEJE SMRT!

Autor:

Svet

30.11.2023

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim izveštajima, ruske trupe su ostvarile dodatne potvrđene dobitke blizu grada Avdiivka nakon nekoliko nedelja brutalne borbe u tom području1. Ruski vojnici napreduju prema Avdiivki, postižući delimičan uspeh. Međutim, postoji mogućnost da industrijska zona na jugu postane zamka za njih.

RUSKI SNAJPERISTI VRŠE MASAKR KOD AVDEJEVKE: Odred "Kluni" SEJE SMRT!

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Ruski snajperisti izviđačko-jurišnog odreda “Kluni” identifikuju ukrajinske vojnike i eliminišu ih. Pokušavaju da se sakriju u rovove, ali ih snajperi i dronovi pronalaze i sustižu. Ruske trupe i dalje imaju uspehe u oblasti Stepovoje i industrijskoj zoni južno od Avdiivke.

Oluje su pogodile južni i istočni deo Ukrajine, kao i delove Rusije, što je navodno ometalo Moskovsku kampanju oko Avdiivke.

Ruski vojnici koji su ranjeni tokom sukoba u Ukrajini suočavaju se sa različitim situacijama. U nekim slučajevima, ranjeni ruski vojnici su zbrinuti u bolnicama koje su pod kontrolom ruskih snaga. Međutim, postoji i izveštaja o zlostavljanju i mučenju ruskih vojnika koji su zarobljeni od strane ukrajinskih snaga. Ovi izveštaji uključuju navode o fizičkom zlostavljanju, kao što su udaranje i šutiranje, posebno tokom zarobljavanja i prvih ispitivanja3.

Treba napomenuti da su ove informacije zasnovane na dostupnim izvorima i mogu se promeniti kako se situacija razvija. Takođe, važno je naglasiti da su sve strane u sukobu obavezne da poštuju međunarodno humanitarno pravo, uključujući pravila o zaštiti ranjenih i bolesnih vojnika, kao i zarobljenika.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading