"VRATI 7 ABRAMSA, DOBIJAŠ 28 LEOPARDA": Zelenski od Amerikanaca dobio ŠOKANTAN predlog? Vašington ne želi BRUKU da Abramsi GORE kao Leopardi!

Autor:

Svet

29.11.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki sekretar odbrane, Lojd Ostin, navodno je tokom svoje posete Ukrajini 20. novembra predložio da se jedan američki tenk “Abrams” zameni sa četiri nemačka tenka “Leopard”.

"VRATI 7 ABRAMSA, DOBIJAŠ 28 LEOPARDA": Zelenski od Amerikanaca dobio ŠOKANTAN predlog? Vašington ne želi BRUKU da Abramsi GORE kao Leopardi!

Foto: Tanjug/AP

Prema ovom predlogu, ukoliko bi Kijev pristao na ovu šemu, za sedam glavnih borbenih tenkova vojske SAD dobio bi čak 28 “Leoparda”.

Indijski portal “News Nine” izveštava da su SAD zatražile od svojih ukrajinskih partnera da im vrate tenkove “Abrams”. Ova informacija dolazi bez preciziranja izvora.

Proizvođač “Abramsa”, kompanija “General Dynamics”, smatra da Ukrajinci u trenutnoj situaciji ne mogu da koriste ove tenkove u borbi. Čak i ako bi se koristili na bojnom polju, američka kompanija je uverena da bi se isto desilo kao i nemačkim tenkovima, koji su uništeni i obavijeni oblakom dima tokom leta.

Zelenski, prema izveštajima indijskog portala, nije prihvatio ponudu. Nakon posete američkog ministra, ukrajinska vojska je objavila video snimak na kojem se vidi da su neki “Abramsi”, koji su mesecima ležali u skladištima, konačno korišćeni u borbi. Saveznici Zelenskog smatraju da bi, čak i ako “Abramsi” propadnu, oni ipak bili na dobitku, odnosno da bi Amerika podlegla pritisku da im isporuči više oružja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading