"PREPREKE SU PREVAZIĐENE!" Hamas se predomislio: Još 13 izraelskih talaca i 39 palestinskih zatvorenika biće oslobođeno večeras

Autor: Blic

Svet

25.11.2023

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski zvaničnik je ranije rekao da su "oprezno optimistični" da su problemi rešeni i da će se oslobađanje druge grupe talaca i dalje dešavati večeras.

"PREPREKE SU PREVAZIĐENE!" Hamas se predomislio: Još 13 izraelskih talaca i 39 palestinskih zatvorenika biće oslobođeno večeras

Foto: www.profimedia.rs

Iako je Hamas prvobitno odlučio da odloži oslobađanje druge grupe talaca, došlo je do promene, te će u toku večeri ipak biti pušteno još izraelskih talaca i palestinskih zatvorenika.

- Još 13 izraelskih talaca i 39 palestinskih zatvorenika biće oslobođeni nakon ranijeg odlaganja - saopštio je Katar.

"Prepreke su prevaziđene"

Portparol ministarstva spoljnih poslova zemlje rekao je da su "prepreke prevaziđene" putem "katarsko-egipatske komunikacije sa obe strane".

Večeras će 39 palestinskih civila biti oslobođeno u zamenu za oslobađanje 13 izraelskih zatočenika iz Gaze - rekao je Dr Majid Mohamed Al Ansari na društvenim mrežama.

Biće oslobođeno i sedam stranaca

On je dodao da će biti oslobođeno i "sedam stranaca van okvira sporazuma".

Hamas je saopštio da je "podržao svoju zahvalnost" Egiptu i Kataru zbog "obezbeđivanja nastavka privremenog primirja sa Izraelom".

Posle sati kašnjenja, Katar, ključni posrednik u sporazumu o taocima, potvrđuje da će 13 Izraelaca i 7 stranaca biti oslobođeni iz zatočeništva u Gazi "večeras".

Izraelski zvaničnik je ranije rekao da su "oprezno optimistični" da su problemi rešeni i da će se oslobađanje druge grupe talaca i dalje dešavati večeras.

Podsetimo, prethodno je izvor iz Hamasa rekao je za AFP da je počela primopredaja druge grupe talaca koji će biti pušteni na osnovu sporazuma o primirju sa Izraelom.

- Brigade Ezedine al-Kasam počele su da predaju drugu grupu izraelskih zarobljenika Crvenom krstu u Kan Junis. Ima ih 14 - rekao je izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading