POPLAVE U CRNOJ GORI, KIŠA LIJE, IBAR SE IZLIO IZ KORITA: Sever zemlje pod vodom, veliki problemi u Podgorici, U Tivtu voda poplavila zgradu HItne pomoći

Autor:

Svet

22.11.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rožaje, gradić na severozapadu Crne Gore, juče je zadesilo nevreme praćeno jakom kišom koje je trajalo tokom celu noć. Kao posledica obilnih padavina, Ibar i gotovo sve njegove pritoke su se izlile iz korita, što je dovelo do poplava u ovom delu Crne Gore. Pored Rožaja, kiša je izazvala probleme i u drugim gradovima, poput Tivta i Bijelog Polja.

POPLAVE U CRNOJ GORI, KIŠA LIJE, IBAR SE IZLIO IZ KORITA: Sever zemlje pod vodom, veliki problemi u Podgorici, U Tivtu voda poplavila zgradu HItne pomoći

Foto: printskrin/instagram/192_rs

U Rožajama, najkritičnija situacija je bila u slivu Županice, gde je napravljena velika materijalna šteta na objektima i infrastrukturi. Put prema Gornjoj Lovnici i Ćosovici je u jutarnjim satima bio zatvoren, a Lovnička reka je na mostu prema Kučanskoj džamiji napravila branu i poplavila okolne kuće. Takođe, nekoliko ulica je bilo zatvoreno za saobraćaj, dok je u naselju oko Pepića kuće most preko Ibra bio preplavljen, a okolne kuće poplavljene.

Kiša koja od juče pada u Podgorici napravila je velike probleme - neke ulice gotovo da su poplavljene, a pojedini semafori u glavnom gradu ne rade.


U Tivtu, obilna kiša je izazvala probleme u zgradi Hitne pomoći, gde je voda prodrla u hodnik i sve prostorije, što je izazvalo otežano funkcionisanje ove ustanove. Kako su izjavili iz Hitne pomoći, ovo nije prvi put da se ovakva situacija dešava, a kao jedan od razloga navode začepljene slivnike i činjenicu da se nalaze ispod puta koji vodi do kapele.

U Tivtu je takođe bilo otežanog saobraćaja, a deo domaćinstava i ustanova je bilo bez električne energije. Prema prvim procenama, obilne kiše su napravile veliku materijalnu štetu na objektima i infrastrukturi, posebno u slivu Županice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading