A ULAZAK U TUNELE? Izraelci iznenada napustili bolnicu Al Šifa! Pretresli 1.000 Palestinaca i zbog OVOGA ih ostavili bez teksta

Autor:

Svet

16.11.2023

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je prvobitno najavljeno da će posle češljanja bolnice i zaplene svog oružja ispod nje upasti u tunele Hamasa, smatrajući da se baš dole nalazi glavni komandni centar ove grupe, to se nije dogodilo

A ULAZAK U TUNELE? Izraelci iznenada napustili bolnicu Al Šifa! Pretresli 1.000 Palestinaca i zbog OVOGA ih ostavili bez teksta

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska donela je neočekivanu odluku da se povuče iz bolnice Al Šifa u Gazi.

Iako je prvobitno najavljeno da će posle češljanja bolnice i zaplene svog oružja ispod nje upasti u tunele Hamasa, smatrajući da se baš dole nalazi glavni komandni centar ove grupe, to se nije dogodilo.

Štaviše, Izraelci su pokazali više humanosti i korektnosti nego što su Palestinci to očekivali.

- Izraelski vojnici povukli su se iz glavne bolnice u Gazi u sredu nakon racije i prečešljavanja ustanove. I Izrael i njegov najveći saveznik SAD rekli su da palestinski militanti imaju zapovjedni centar ispod kompleksa, što su Hamas i upravnici bolnice negirali - javlja AFP.

Novinar u kontaktu s AFP-om, zarobljen unutar Al Šife, javio je da su izraelski vojnici, od kojih su neki nosili maske za lice, pucali u vazduh i naredili mladićima da se predaju kada su tokom noći upali u bolnicu.

Oko 1.000 muških Palestinaca, s rukama iznad glave, bilo je u dvorištu, a neke od njih su izraelski vojnici skinuli do kraja proveravajući imaju li oružja ili eksploziva.

Pritom nijednom od Palestinaca dlaka s glave nije zafalila, što ih je sve iznenadilo. Potom su pokupili oružje i vojnu opremu iz bolnice i mirno su je napustili.

Inače, Izrael je rekao da je pronašao vojnu i borbenu opremu unutar baze. Ministarstvo zdravlja kojim upravlja Hamas to je demantovalo.

- Ne dopuštamo oružje ni u jednoj bolnici - rekao je šef ministarstva zdravlja Munir al-Burš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading