IMAŠ KRV NA SVOJIM RUKAMA! Demonstranti napali premijera Kanade! Haos u restoranu, nikad više policajaca ga spasavalo od RULJE

Autor:

Svet

16.11.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudo je jedan od svetskih lidera koji od početka rata u Gazi ne skriva da u ime zemlje daje punu podršku Izraelu protiv Palestine

IMAŠ KRV NA SVOJIM RUKAMA! Demonstranti napali premijera Kanade! Haos u restoranu, nikad više policajaca ga spasavalo od RULJE

Foto: Tanjug/AP

Oko 250 propalestinskih demonstranata upalo je sinoć u restoran u Kanadi u kojem je večerao premijer te zemlje Džastin Trudo.

“Sram te bilo! Imaš krv na svojim rukama”, vikali su demonstranti dok su pokušavali da priđu Trudou koji je sva sreća imao nekoliko pripadnika obezbeđenja na licu mesta.

Nekoliko minuta kasnije, u restoranu se stvorilo oko 100 policajaca koji su izbacili demonstrante napolje, a dvojicu naratobornijih su uhapsili.

Trudo je jedan od svetskih lidera koji od početka rata u Gazi ne skriva da u ime zemlje daje punu podršku Izraelu protiv Palestine.

 

 

Pre nekoliko dana pozvao je Izrael na maksimalnu suzdržanost radi zaštite civila dok izraelske snage nastavljaju s napadima širom Gaze.

- Čujemo svedočanstva lekara, članova porodice, preživelih, dece koja su izgubila roditelje. Svet svedoči tome, ubijanju žena i dece, beba - rekao je Trudo pokušavajući da malo smanji javni stepen podrške Izraelu.

Premijer Kanade pozvao je Hamas da prestane da koristi Palestince kao "živi štit", ali su jevrejski čelnici oštro osudili njegove izjave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading