SKANDAL TRESE NEMAČKU! Poznati novinar hvalio Putina pa mu otkrili da je primio 600.000 evra od čuvenof oligarha!

Autor:

Svet

14.11.2023

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seipel je imao redovan kontakt s Putinom, a priznao je i da je primao novac od oligarha Alekseja Mordašova, vlasnika banaka i čeličana, koji je prošle godine bio pod sankcijama zbog svojih bliskih veza s Kremljom.

SKANDAL TRESE NEMAČKU! Poznati novinar hvalio Putina pa mu otkrili da je primio 600.000 evra od čuvenof oligarha!

Foto: www.profimedia.rs

Hubert Seipel, ceneni nemački novinar i stručnjak za Rusiju, primio je najmanje 600.000 evra od kompanija povezanih s oligarhom bliskim Vladimiru Putinu, pokazuju nedavno procureli dokumenti.

Seipel je novac dobio u ratama, kao podršku za njegov rad na dve knjige koje prikazuju Putinov uspon na vlast.



Seipel je imao redovan kontakt s Putinom, a priznao je i da je primao novac od oligarha Alekseja Mordašova, vlasnika banaka i čeličana, koji je prošle godine bio pod sankcijama zbog svojih bliskih veza s Kremljom. Nije potvrdio iznose koje je primio, ali dokumenti sadrže detalje o isplatama u ukupnom iznosu od 600.000 evra.

Novac je navodno bio isplaćen Seipelu kao podrška za njegov rad na dve knjige o Putinu, a novinar je rekao da je, nezavisno od novca koji je dobio, bio nepristrasan. Međutim, Seipel nije otkrio isplate svom izdavaču. Izdavačka kuća Hoffmann und Campe tvrdi da nije imala saznanja o isplatama.
 
Republika

Foto: Youtube/frontal

Hubert Seipel i Vladimir Putin

 

Informacije o isplatama otkriveni su u sklopu projekta Cyprus Confidential koji sadrži 3,6 miliona offshore zapisa. Otkrili su ih Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) i nemački Paper Trail Media.


Mordašov je odbio da komentiriše bilo šta što je u vezi sa ovim isplatama. 

- Sve što je Mordašov izgradio i postigao postignuto je kroz poštenu poslovnu praksu i strogo poštivanje propisa - bilo je sve što je rekao njegov portparol.

 
Republika

Foto: Youtube/frontal

Hubert Seipel i Vladimir Putin

 

Seipel je priznao da je primio novac od Mordašova, ali tvrdi da je novac bio namenjen isključivo za projekte knjiga. Osudio je pokušaje da ga predstavi kao "posebnu vrstu novinarskog tajnog agenta" s prokremaljskim i antiameričkim stavom.


Seipel je prvi došao do televizijskog intervjua s Edvardom Snoudenom nakon njegovog dolaska u Moskvu 2014. godine. Takođe, snimio je dokumentarac "Ich Putin - Ein Porträt" (Ja Putin - portret), u kom je imao ekskluzivan pristup predsedniku.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading