DRAMA NA LUKSUZNOM KRUZERU: Stravična oluja zahvatila brod, povređeno 100 putnika

Autor: CNN Travel

Svet

08.11.2023

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putovanje iz snova pretvorilo se u noćnu moru za 1.000 putnika na brodu za krstarenje "Spirit of Diskaveri" kompanije Saga.

DRAMA NA LUKSUZNOM KRUZERU: Stravična oluja zahvatila brod, povređeno 100 putnika

Foto: Printscreen YT/CBS Los Angeles

Na njihovom poslednjem delu 14-dnevnog evropskog putovanja, oluje su pogodile Biskajski zaliv, izazivajući haos i povrede. Kako se oluja razvijala kod zapadne obale Francuske i severne obale Španije, brod se našao u izuzetno izazovnim vremenskim uslovima.

Krstarenje "Kvintet Kanarskih ostrva“ počelo je 24. oktobra sa polaznom tačkom u Velikoj Britaniji. Putnici su se nadali "zimskom suncu“ na Kanarskim ostrvima. Nakon planiranih poseta Madeiri, La Palmi, Tenerifeu, Lanzaroteu, Fuerteventuri i Gran Kanariji, brod je trebao pristati u La Korunji u Španiji pre povratka u Portsmut. Međutim, stvari su se dramatično promenile.

Desetog dana putovanja, oluje su počele pripremati svoj napad, nateravši kapetana da otkaže predviđene zaustavljanja i krene direktno ka La Korunji. Nažalost, i ta luka se zatvorila, prisiljavajući brod na produženo putovanje prema Portsmutu, koje je udaljeno više od 600 nautičkih milja i najmanje dva dana plovidbe.

Krstarenje je pratila nesreća, a oko 10 posto putnika je povređeno. Petoro njih je teško stradalo, a posada je aktivirala sigurnosni sistem za propulziju kako bi pokušala održati stabilnost broda. Ova odluka je dovela do naglog zaustavljanja broda i povreda putnika. Umesto da pokušaju nastaviti put ka Velikoj Britaniji, posada je ostala na poziciji kako bi se izbegle oluje u Biskajskom zalivu.

Putnici su delili svoje užasavajuće iskustvo na društvenim mrežama, izražavajući zabrinutost za svoju sigurnost. Neki su se pitali zašto je kapetan krenuo prema oluji umesto da pronađe siguran pristan. Jedan putnik je čak podelio video snimak talasa koji su udarali u brod. Kompanija Saga je istakla da su preduzeli sve mere kako bi osigurali bezbednost putnika i pružili medicinsku pomoć povređenima.

Ovo iskustvo je ostavilo putnike šokirane, ali je brod "Spirit of Diskaveri" spreman za svoje sledeće krstarenje, koje će ponovo voditi kroz Biskajski zaliv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading