TRAMP PROTIV TRAMPA: Sin bivšeg predsednika na sudu ustao protiv oca, ova izjava bi mogla da ga SKUPO KOŠTA

Autor:

Svet

04.11.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin bivšeg američkog predsednika SAD Donalda Trampa, Erik Tramp, svedočio je da se vodio mišljenjima advokata i računovođa kada je potipisivao potvrde ispravnosti finansijskih dokumenata za koje je sud u Njujorku ranije ocenio da su lažni, u okviru suđenja protiv Donalda Trampa

TRAMP PROTIV TRAMPA: Sin bivšeg predsednika na sudu ustao protiv oca, ova izjava bi mogla da ga SKUPO KOŠTA

Foto: shutterstock

Suočen sa dokazima koji pokazuju da je potpisao tačnost finansijskih izveštaja svog oca kada je obezbeđivao zajmove za nekretnine, uključujući i golf klub "Tramp Nešenel Doral" na Floridi, Erik Tramp rekao je da se "ne seća mnogih razgovora" i da je bio samo "površinski umešan dok je nadgledao druge aspekte poslovanja", prenosi Rojters.

Državni advokat Endrju Amer na suđenju je prikazao mejlove u kojima se vidi da je Erik Tramp raspravljao o klasifikovanju imanja svog oca "Mar-a-Lago" na Floridi kao privatne rezidencije, što bi povećalo njenu vrednost, a ne kao kluba koji služi za izdavanje u svrhu privatnih događaja.

Ti mejlovi su, kako navodi britanska agencija, potkopali svedočenje Erika Trampa od četvrtka, kada je rekao da ne zna ništa o procenama vrednosti za koje je sudija Artur Engoron utvrdio da su lažno naduvane da bi se dobili povoljni uslovi od zajmodavaca i osiguravajućih društava.

- Podižem telefonsku slušalicu u pet ujutru i spuštam je u ponoć. Imam na hiljade poziva dnevno - rekao je Tramp dok ga je ispitivao Amer.

Kako je sudija Engoron već presudio da su Tramp i njegova kompanija na prevaru naduvali vrednost imovine, suđenje se uglavnom odnosi na to sa kojom kaznom bi trebalo da se suoče, a državna tužiteljka države Njujork Leticija Džejms zatražila je kazne u vrednosti do 250 miliona dolara i trajnu zabranu za Donalda Trampa i njegovu dvojicu sinova da poseduju kompanije u državi Njujork.

Nakon Erika, Donald Tramp bi trebalo da svedoči u okviru tog postupka u ponedeljak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading