“TO ĆE IM BITI SMRTNA KAZNA!”: Pakistan doneo ŠOKANTNU ODLUKU! UN bez reči, da li se upravo otvara NOVO RATNO ŽARIŠTE?

Autor:

Svet

03.11.2023

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narod koji je ugrožen u neverici posmatra kako se stvari odvijaju. Neki su pripretili da će proliti krv u slučaju da su primorani na najgore rešenje

“TO ĆE IM BITI SMRTNA KAZNA!”: Pakistan doneo ŠOKANTNU ODLUKU! UN bez reči, da li se upravo otvara NOVO RATNO ŽARIŠTE?

Foto: Profimedia

Pakistan je započeo masovno deportovanje Avganistanaca bez dokumenata koji ilegalno borave u zemlji, uključujući na hiljade ljudi koji su pobegli od talibanske vlasti i kojima prete progoni nakon povlačenja američkih trupa iz Avganistana pre dve godine.

Pakistanska vlada dala je rok za 1,7 miliona avganistanskih izbeglica koji žive u zemlji da do 1. novembra dobrovoljno napuste zemlju ili će se suočiti sa hapšenjem i prisilnom deportacijom.

Policija je takođe upozorila stanodavce da izbegavaju iznajmljivanje domova izbeglicama bez dokumenata.

Video snimci koji se dele na društvenim mrežama pokazuju kako buldožeri sravnjuju sa zemljom kuće avganistanskih izbeglica prekrivene blatom dok žene, muškarci i deca sve posmatraju u suzama.

Mnogi od njih su rođeni, venčali su se i dobili decu u istom selu koje se sada uništava, piše CBS.

Avganistanci su u potpunom očaju jer su prinuđeni da se vrate kući gde ih čekaju talibani. Koji svakako neće imati neke milosti prema njima.

Da li se otvara novi sukob na granici Pakistana i Avganistana? Vodeći svetski mediji pišu o velikom broju Avganistanaca koji prete da će pre pustiti krv u sukobu s policijom Pakistana nego što će se vratiti kod talibana.

- Naredba o deportovanju za njih je smrtna kazna - rekao je Leni Kordola, američki muzičar iz Pakistana, u telefonskom intervjuu za CBS News.

- Čini se kao da ponovo proživljavamo ovu noćnu moru - dodao je.

Predstavnici Ujedinjenih nacija rekli su da su "krajnje uznemireni" pakistanskim kolektivnim kažnjavanjem gotovo dva miliona avganistanskih izbeglica i to kad se približava zima i izrazili su zabrinutost zbog kršenja prava ugroženih.

- Verujemo da će mnogi od onih koji se suočavaju s deportacijom biti izloženi ozbiljnom riziku od kršenja ljudskih prava ako budu vraćeni u Avganistan, uključujući hapšenje i pritvaranje, mučenje, okrutno i drugo neljudsko postupanje - rekla je Ravina Šamdasani, portparolka visokog izaslanika UN za ljudska prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading