UHAPŠENE DVE OSOBE ZBOG ODAVANJA DRŽAVNIH TAJNI: Nacija u čudu, ministarka se oglasila jakom porukom

Autor:

Svet

02.11.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niko nije očekivao u zemlji gde se takve stvari nikad ne dešavaju

UHAPŠENE DVE OSOBE ZBOG ODAVANJA DRŽAVNIH TAJNI: Nacija u čudu, ministarka se oglasila jakom porukom

Foto: pixabay.com

Holandske vlasti su prošle nedelje uhapsile službenika za borbu protiv terorizma i pripadnicu policije zbog navodnog odavanja državnih tajni, saopštio je holandski javni tužilac, a brojni mediji izveštavaju da je Maroko imao koristi od tih informacija.

Prema navodima holandskih medija, osumnjičeni zvaničnik Nacionalnog koordinatora za borbu protiv terorizma i bezbednosti (NCTV) je 64-godišnji Abderahim El M. iz Roterdama, koji je radio kao prevodilac za arapski i viši analitičar, preneo je Euraktiv.

Veruje se da je odavao osetljive informacije iz policijskih jedinica koje su se fokusirale na borbu protiv terorizma, ekstremizma i radikalizacije.

El M. je dugo bio osumnjičen da je odavao informacije marokanskoj vladi, a holandska policija je dobila nekoliko upozorenja, ali se ne zna da li je nešto preduzela.

I El M. i pripadnica policije, koja je ranije radila u NCTV-u i čija umešanost u odavanju informacija još nije razjašnjena, privedeni su u utorak nadzornom sudiji, koji je odlučio da će ostati u pritvoru još najmanje dve sedmice.

- Dozvolite mi da počnem tako što ću reći da smatram da je ovo veoma uznemirujuća poruka. Naravno, smatram da ovo treba pravilno i nezavisno ispitati - napisala je holandska ministarka pravde Dilan Jesilgoz-Zegerius o hapšenjima, u pismu upućenom parlamentu.

Prema njenim rečima, veoma je važno da krivična istraga koju vodi Državno odeljenje za krivične istrage, koje vodi Državno javno tužilaštvo može da se odvija nesmetano.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading