PITAO NAUČNIKE MOŽE LI DA UBIJE KOVID FENOM ZA KOSU: Najnoviji biser bivšeg britanskog premijera Džonsona

Autor: Tanjug

Svet

01.11.2023

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Video-snimak koji je Džonson poslao najvišim savetnicima i zvaničnicima preko aplikacije WhatsApp kasnije je uklonjen sa platforme Jutjub.

PITAO NAUČNIKE MOŽE LI DA UBIJE KOVID FENOM ZA KOSU: Najnoviji biser bivšeg britanskog premijera Džonsona

Foto: Tanjug/AP

Tokom pandemije kovida-19, bivši britanski premijer Boris Džonson je, prema rečima njegovog bivšeg glavnog pomoćnika Dominika Kamingsa, upitao najvišeg britanskog naučnika i medicinskog stručnjaka da li je moguće koristiti fen za kosu kako bi se ubio virus. Kamings je u pisanom podnesku u okviru istrage o korona virusu izjavio da je Džonson u jednom trenutku tokom pandemije poslao snimak čoveka koji koristi specijalni fen za kosu u nosu u nadi da će "ubiti kovid".

Kamings, koji je otpušten od strane Džonsona 2020. godine, opisuje kako je Džonson tada pitao glavnog naučnog savetnika vlade Velike Britanije, Patrika Valansa, i glavnog medicinskog službenika, Krisa Vitija, "šta oni misle" o ovoj ideji.

U zapisniku nije navedeno kako su najviši zvaničnici odgovorili na ovo pitanje.

Video-snimak koji je Džonson poslao najvišim savetnicima i zvaničnicima preko aplikacije WhatsApp kasnije je uklonjen sa platforme Jutjub, prema informacijama iz Politika.

Bivši premijer, zajedno sa njegovim naslednikom Rišijem Sunakom, trebalo bi da svedoče u istrazi kasnije ove jeseni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading