KOVID JE PRIRODAN NAČIN BAVLJENJA SA STARIM LJUDIMA: Procurila SKANDALOZNA prepiska Borisa Džonsona tokom pandemije, nacija u šoku!

Autor:

Svet

01.11.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši šef pres službe Li Kejn izjavio je da je pandemija za Džonsona bila "pogrešna kriza" i da je on tokom nje stalno menjao mišljenje

KOVID JE PRIRODAN NAČIN BAVLJENJA SA STARIM LJUDIMA: Procurila SKANDALOZNA prepiska Borisa Džonsona tokom pandemije, nacija u šoku!

Foto: Tanjug/AP

Bivši britanski premijer Boris Džonson optužen je da je smatrao da je virus Kovid-19 prirodan način "obračuna sa starim ljudima".

Te optužbe izneo je njegov bivši savetnik Patrik Valans navodeći da se Džonson na taj način složio sa poslanicima Konzervativne stranke, prenosi BBC.

Sve to otkriveno je tokom istrge pokrenute protiv Džonsona zbog navodnog kršenja Kovid zakona, tokom koje su pokazane beleške Valansa u kojima je pisao koliko je frustriran u ophođenju sa Džonsonom.

U avgustu 2020. godine Valans je napisao da je gospodin Džonson "opsednut starijim ljudima koji prihvataju svoju sudbinu i puštaju mlade da nastave sa životom i ekonomijom".

"Poprilično ludi skup razmena", rekao je on aludirajući na poruke koje je sa Džonsonom razmenio preko aplikacije WhatsApp.

U kasnijim beleškama iz decembra 2020. godine Valans je napisao da je Džonson rekao da njegova stranka "misli da je cela stvar patetična i da je Kovid samo prirodan način ophođenja sa starim ljudima", dok je u drugoj belešci napisao da se Džonson složio sa šefom Konzervativne partije Markom Spenserom kada je rekao da "treba da dozvolimo starim ljudima da to dobiju i zaštitimo druge".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Sa druge strane Spenser je na platformi X (Tviter) negirao to i naveo da je rekao suprotno - da u tom trenutku treba zaštititi samo starije ljude, kao i da je bio zaprepašćen kada je čuo komentar koji mu se pripisuje.

Bivši šef pres službe Li Kejn izjavio je da je pandemija za Džonsona bila "pogrešna kriza" i da je on tokom nje stalno menjao mišljenje.

Džonsonov portparol do sada je odbio da komentariše dokaze date na ovonedeljnim saslušanjima, ali kaže da "u potpunosti sarađuje" u istrazi.

Bivši premijer, kao i njegov naslednik Riši Sunak, trebalo bi da svedoče u istrazi kasnije ove jeseni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading